Spania ridică restricțiile pentru Marea Britanie și Japonia

Guvernul spaniol anunță că ridică oficial restricțiile de luni, 24 mai a.c.,  pentru călătorii care sosesc din Marea Britanie și Japonia. Aceștia nu vor avea nevoie de un test PCR la intrarea în Spania. Cu toate acestea, la întoarcerea acasă, britanicii vor fi obligați să intre în carantină.

În contextul pandemiei, Germania a anunțat că oricine sosește din Marea Britanie pe teritoriul german, va trebui să intre în carantină timp de două săptămâni.

Institutul german de sănătate publică a declarat că decizia este legată de varianta indiană Covid-19, care este responsabilă pentru majoritatea cazurilor noi apărute în diverse zone ale Angliei.

Pe de altă parte, guvernul de la Londra le recomandă ferm cetățenilor săi să evite călătoriile neesențiale în majoritatea țărilor din UE.

Portugalia este principala destinație a britanicilor din lista scurtă a țărilor pentru care nu se impune carantină la întoarcere. Turismul din Portugalia și Spania se bazează mult pe britanici, iar Portugalia a început să îi primească începând de lunea trecută.

Unele țări din UE ezită însă în privința turiștilor britanici, așteptând să vadă care va fi evoluția cazurilor cu varianta indiană din Marea Britanie.

Parlamentul European și statele-membre s-au pus de acord în ce privește certificatul sanitar european Covid, al cărui scop este acela de a facilita călătoriile în interioriul Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus.

Documentul, care se va numi „certificatul verde digital european” va atesta că deținătorul său a fost vaccinat împotriva Covid-19, că are un test negativ recent la coronavirus sau că a trecut deja prin boală. În practică, acestea vor fi trei certificate distincte.

Foto: spanishnewstoday.com/