PIB-ul Spaniei a înregistrat o creştere de 0,7% în trimestrul al patrulea al anului trecut

10

Economia spaniolă a avansat cu 3,2% anul trecut, consolidând trei ani consecutivi de creştere puternică, potrivit datelor preliminare publicate de institutul naţional de statistică. Rata de creştere a fost conformă cu aşteptările guvernului. Cifrele finale vor fi publicate la începutul lunii martie.
Guvernul conservator al premierului Mariano Rajoy a pus creşterea economică şi impulsionarea creşterii numărului locurilor de muncă în centrul politicilor sale. Acesta s-a angajat să elimine pierderile generate de criza financiară şi să revină în acest an la nivelurile de dinaintea crizei ale produsului intern brut al ţării.
Potrivit datelor statistice, PIB-ul Spaniei a înregistrat o creştere de 0,7% în trimestrul al patrulea al anului trecut, un ritm similar cu cel atins în perioada iulie-septembrie, însă uşor mai scăzut faţă de primul semestru al anului, când economia ţării a crescut cu 0,8% în fiecare trimestru.
Pe fondul nesiguranţei politice care a cuprins întreaga Europă, există o ţară care dă semne de viaţă, scrie CNBC.

O rată de creştere robustă, o activitate de business solidă şi o rată a ocupării forţei de muncă în creştere arată că Spania este o “poveste de succes reală” în zona euro, spun economiştii.

Creşterea economică a Spaniei s-a accelerat cu 3,3% în 2016. Companiile au făcut noi angajări în decembrie, prelungind perioada de creare de locuri de muncă la 27 de luni, potrivit datelor IHS Markit. Cifrele indică, de asemenea, o creştere a activităţii de business şi a comenzilor noi.