Spania refuză să închidă granițele pentru britanici

Datele sanitare arată că numărul cazurilor din Spania în ultimele 14 zile a crescut cu 313%. Potrivit ministerului sănătății din Regatul Spaniei, în rândul grupului de vârstă de 20-29 de ani, în ultimele 14 zile, au fost înregistrate peste 800 de cazuri la 100.000 de persoane.

Cu toate acestea, țara a refuzat să închidă granițele turiștilor britanici, care sunt principalii turiști din țară, deși majoritatea țărilor din UE au anunțat că Marea Britanie este o țară cu variante de virus Covid-19 din cauza răspândirii variantei Delta, relatează schengenvisainfo.com/.

Pe 29 iunie, autoritățile spaniole au impus doar cerințe suplimentare de testare pentru călătorii nevaccinați sosiți din Regatul Unit. În acest context, populația spaniolă a acuzat guvernul că a permis creșterea infectărilor cu Covid-19 din cauza restricțiilor ușoare de intrare la sosirile din Marea Britanie.

Autoritățile spaniole încă speră să își îndeplinească obiectivul de a primi aproximativ 45 de milioane de turiști internaționali până la sfârșitul anului 2021, dar creșterea numărului de cazuri Covid-19 poate împiedica acest obiectiv.

Spaniolii vor intra în carantină în Norvegia, Estonia și Republica Cehă

Cel puțin trei state membre ale Uniunii Europene au impus restricții de intrare la sosirile din Spania, întrucât numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a crescut considerabil în ultima săptămână, comparativ cu restul țărilor din UE, relatează SchengenVisaInfo.com.

Din 10 iulie, începând cu ora 16:00, Danemarca a impus mai multe restricții de intrare pentru călătorii din regiunile spaniole: Asturias, Țara Bascilor, Navarra, Aragon, Madrid, Castilla y León, Extremadura, Insulele Baleare (inclusiv Mallorca și Ibiza) și Murcia.

Prin urmare, călătorii din aceste regiuni, care nu au fost vaccinați sunt eligibili să intre în Danemarca doar în scopuri absolut esențiale și trebuie să prezinte rezultatele negative ale testului Covid-19 prin Coronapas și să facă un al doilea test la sosire.

În același timp, și Germania a impus restricții de intrare mai stricte la sosirile din Spania încă din 11 iulie, după ce Institutul Robert Koch, o agenție a guvernului federal german responsabil cu controlul și prevenirea bolilor, a clasificat Spania drept o țară de risc.

Decizia înseamnă că, cei din Spania care călătoresc în Germania sunt obligați să prezinte dovada vaccinării împotriva Covid-19, dovada recuperării recente a virusului sau rezultatele negative ale testelor, precum și să se înregistreze la https://einreiseanmeldung.de/#/

O altă țară care a impus restricții de intrare la sosirile din Spania este Estonia. Începând cu data de 12 iulie, călătorii din Spania intră în carantină în Estonia din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19 apărute în Spania.

În Franța, secretarul de stat pentru afaceri europene, Clément Beaune, i-a sfătuit pe turiștii francezi să „evite Spania și Portugalia ca destinație”, avertizând că Franța ar putea impune restricții mai stricte de intrare celor care se întorc din ambele țări.

Republica Cehă a plasat, de asemenea, Insulele Baleare ale Spaniei pe lista roșie. Călătorii din insulă, inclusiv turiștii, trebuie să completeze un formular de sosire înainte de a ajunge în Cehia și să efectueze un test antigen sau PCR. Călătorii sunt, de asemenea, supuși unei carantine de 14 zile, care poate fi scurtată prin efectuarea unui test PCR sau a unui antigen rapid nu mai devreme decât în ​​a cincea zi de la sosire.

În același timp, Norvegia a plasat Spania pe lista sa roșie a țărilor considerate extrem de afectate de virus, ceea ce înseamnă că toți călătorii din Spania pot intra numai dacă au un scop esențial de intrare. Dacă sunt eligibili pentru a intra, trebuie să aibă un certificat de test negativ înainte de intrare, să completeze formularul de înregistrare a intrării, să se testeze la frontieră la sosire și să intre în carantină.

A consemnat: Mircea Fluieraș – OR

Foto: schengenvisainfo.com/news/eu