Spania își deschide granița pentru britanici, Regatul Unit interzice călătoriile internaționale până în iulie

Ieri, 23 martie, Consiliul de Miniștri al Spaniei a fost de acord să ridice restricțiile de conectivitate cu Marea Britanie. Trebuie remarcat faptul că, începând cu 22 decembrie 2020, Spania limitează sosirea zborurilor directe și a navelor de pasageri din Regatul Unit, permițând doar debarcarea celor ocupate de cetățeni sau rezidenți spanioli sau andorrani, relatează tourinews.es/. Restricția se încheie marți, 30 martie 2021.

Cetățenii britanici da, turiștii nu

Schimbarea criteriilor din Spania permite sosirea în țară a oricărui călător din Regatul Unit, cu toate acestea, numai cetățenii britanici care au o cauză justificată, cum ar fi munca sau studiile, pot călători. Turiștii vor trebui să aștepte.

Guvernul Regatului Unit va prelungi interzicerea călătoriilor de agrement în străinătate până cel puțin pe 30 iunie. Executivul va consolida controalele la frontieră și orice persoană care încearcă să părăsească țara fără un motiv justificat în mod corespunzător – cum ar fi munca sau studiile – va fi amendată cu 5.000 de lire sterline (puțin peste 5.800 de euro).

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat pentru The Telegraph că „al treilea val (în Europa) este în creștere, datorită noilor variante, și este foarte important să protejăm progresele înregistrate până acum”.

Această măsură este o lovitură gravă pentru destinațiile turistice spaniole, ale căror speranțe pentru vară depind într-o mare măsură de faptul că britanicii – principala piață sursă – pot călători.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: Matthew Hancock, Secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie

Sursa foto: Hannah McKay – WPA Pool