Spania interzice fumatul în stradă și decretează închiderea discotecilor și a barurilor în toată țara

Ministerul Sănătății și autorităţile sanitare din toate regiunile Spaniei au hotărât să închidă cluburi de noapte, baruri și săli de dans, și să interzică fumatul în spațiile publice dacă distanțele de siguranță nu pot fi asigurate.

În cadrul reuniunii de urgență a Consiliului Regional de Sănătate de sâmbătă, 15 august, au fost aprobate unsprezece măsuri pentru a stopa avansarea pandemiei coronavirusului, care includ și limitarea vizitelor la casele pentru persoane în vârstă și efectuarea testelor PCR. la toate noile internări în centrele de sănătate, precizează RTVE.

După cum a anunțat la o conferință de presă ministrul Sănătății, Salvador Illa, măsurile au fost adoptate „în unanimitate” și sunt „obligatorii” pe întreg teritoriul național.

Astfel, în hoteluri, restaurante, terase și baruri / restaurante pe plajă trebuie să existe un metru și jumătate distanță între mese, cu maximum 10 persoane pe grup. Această distanță va trebui, de asemenea, respectată și la bar.

Aceste unități vor avea ora de închidere 01:00 dimineața, iar noii clienți nu vor putea fi admiși începând cu ora 24:00. Odată cu aceste măsuri, în mod complementar, s-a convenit consolidarea controalelor pentru a evita consumul de alcool pe drumurile publice, pe plaje, ținând cont de faptul că în toate comunitățile autonome și municipalități se vor aplica sancțiunile corespunzătoare.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí

Foto: RTVE