Spania atinge un nou record în ceea ce privește numărul vizitatorilor străini

Spania a devenit cea mai sănătoasă țară din lume, potrivit ediției din 2019 a clasamentului Bloomberg Healthiest Country Index, care evaluează 169 de țări, potrivit factorilor care contribuie la starea generală de sănătate.

Alături de Spania, pe primele zece poziții se mai regăsesc alte patru state din Europa: Islanda (locul 3), Elveția (locul cinci), Suedia (locul șase) și Norvegia (locul nouă).

Anul acesta Spania se așteaptă la un număr record de turiști străini, ceea ce va marca al șaptelea an de creștere consecutivă, a declarat Reyes Maroto, ministru al industriei, comerțului și turismului din guvernul Spaniei.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume și are un aport de aproape 12% la Produsul intern brut al țării. Conform datelor oficiale, în 2018 aproximativ 18,5 milioane de britanici și 11,4 milioane de nemți au vizitat Spania.

„Spania va atinge un nou record în ceea ce privește numărul vizitatorilor străini, ne așteptăm la peste 29,6 milioane, cu o jumătate de milion mai mult decât vara trecută. Și cheltuielile turiștilor străini ar urma să ajungă la un nivel record. Ne așteptăm la o creștere de 3,2% în perioada iulie-septembrie, până la aproximativ 33,9 miliarde de euro (38,3 miliarde de dolari)”, a declarat Reyes Maroto.

Spania dorește să atragă noi turiști (în special din China), și o consolidare de pe piețele mature, cum ar fi Marea Britanie și Germania. Mai puțin de 1% dintre chinezii care au efectuat călătorii peste hotare au ales Spania pentru vacanțele lor, a precizat ministrul Industriei.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.