Spania: Asturia, Cantabria şi alte cinci provincii se vor afla astăzi în alertă de furtuni şi ninsoare

52

Potrivit predicţiilor Agenţiei Statale de Meteorologie, vor fi în alertă galbenă de zăpadă Asturia, Cantabria, Ourense, Lugo, Leon, Palencia şi Zamora, în timp ce în Castellon şi Valencia este cod galben de alertă pentru furtuni.
În plus, va predomina cerul noros sau foarte noros în cea mai mare parte a restului ţării, cu precipitaţii uşoare sau moderate, ocazional acompaniate de furtuni, care ar putea fi local puternice în Comunitatea Valenciană şi, în schimb, mai puţin probabile în sudul peninsular şi în estul arhipeleagului Canare.
Cota de zăpadă în Peninsulă se va situa între 900 şi 1.300 de metri în nordvest, la 2.000 de metri în sudest şi între 1.400 şi 1.700 de metri în rest.
Temperaturile diurne vor experimenta o uşoară creştere în zona pirineică, fără schimbări în restul nord-estului peninsular şi Baleare, şi o uşoară sau moderată scădere în restul ţării. Cele nocturne nu vor suferi schimbări sau doar o uşoară scădere.
Vântul va sufla slab până la moderat din nord-vest în zonele din cadranul nordvestic peninsular, din sud-est în Valea Ebrului, din sudest în jumătatea sudică, din nord în Canare şi din direcţii variabile în restul ţării. Pe litoralul Almeriei vor fi intervale de vânt puternic.
Asturia, Cantabria şi alte cinci provincii se vor afla astăzi în alertă de furtuni şi ninsoare, într-o zi în care sunt prevăzute precipitaţii local puternice în Comunitatea Valenciană, intervale de vânt puternic pe litoralul Almeriei şi o cotă de zăpadă care se va situa la circa 1.000 de metri în nordvestul peninsular.