Spania anunţă încheierea recesiunii în semestrul doi

30

632

Spania va înregistra creştere economică în a doua jumătate a anului, dar Guvernul trebuie să implementeze reforme şi să reducă deficitul pentru a menţine ritmul redresării, a afirmat ministrul spaniol al Economiei, Luis De Guindos.

„Recesiunea s-a încheiat. Problema este acum cât de solidă va fi redresarea”, a afirmat De Guindos într-un interviu acordat publicaţiei spaniole „El Pais”.

„Redresarea este o micuţă floare în grădina verde care trebuie să fie îndreptată spre reforme economice, îmbunătăţirea creditării în economia spaniolă şi reducerea deficitului într-un ritm adecvat”, a adăugat oficialul spaniol.

Economia Spaniei s-a contractat pentru al şaptelea trimestru consecutiv în perioada ianuarie-martie 2013, conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică de la Madrid.

Produsul Intern Brut al Spaniei, a patra economie a zonei euro, s-a contractat cu 0,5% în primul trimestru din 2013, comparativ cu precedentele trei luni, din cauza declinului cererii pe plan intern, ca urmare a şomajului record de 27%. Guvernul se aşteaptă ca în trimestrul doi din acest an economia să înregistreze o creştere apropiată de zero.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s estimează că economia Spaniei se va contracta cu 1,5% în 2013, apoi se va redresa lent, ajungând la o creştere de aproximativ 0,6% în 2014.