Spania: Angela Merkel a primit Premiul European Carlos V

Cancelarul german Angela Merkel a fost premiată, joi, 14 octombrie a.c., de către Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, cu cel de-al XIV-lea premiu european Carlos V, care o distinge pentru „contribuția sa la unificarea europeană” și „rolul ferm” de importanță mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaționale, relatează RTVE.es

La eveniment, desfășurat așa cum cere tradiția, la Mănăstirea St. Yuste (Cáceres) din comunitatea autonomă Extremadura (ultima reședință a regelui), au participat, printre alții, președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez; ministrul de externe, José Manuel Albares; președintele Guvernului de Extremadura, Guillermo Fernández Vara; președintele Curții Supreme (CGPJ), Carlos Lesmes; și președintele PP, Pablo Casado.

Angela Merkel este al doilea șef al guvernului german care primește acest premiu. În urmă cu 15 ani, Premiul European Carlos V a fost decernat cancelarului Helmut Kohl.

Cancelarul Angela Merkel va părăsi guvernul german după 16 ani, când se va forma un nou executiv după alegerile legislative din 26 septembrie.

Cu Premiul European Carlos V, Fundația Academiei Europene și Ibero-Americane de la Yuste recunoaște „munca acelor oameni, organizații, proiecte sau inițiative, care au contribuit la cunoașterea generală și îmbunătățirea valorilor culturale, sociale, științifice și istorice ale Europei, precum și la procesul de construcție și integrare europeană”.

Foto: EFE