Spania a lansat călătorii cu trenuri de mare viteză la un preţ de 5 euro

AVLO, trenul de mare viteză Renfe cu prețuri mici, va fi o alternativă interesantă începând cu 23 iunie 2021 pentru cei care vor să călătorească între Madrid și Barcelona. În plus, Renfe anunță că trenul va avea opriri în Guadalajara, Calatayud, Zaragoza, Lleida, Tarragona, Girona și Figueres, relatează lavanguardia.com.

AVLO, a cărui pornire a fost programată inițial pentru 6 aprilie 2020 și a trebuit amânată din cauza crizei de sănătate provocată de pandemia Covid-19, va începe serviciul cu patru circulații zilnice în fiecare direcție între Madrid și Barcelona, pe tot parcursul anului în funcție de evoluția cererii.

Noul AVE low-cost nu are una dintre caracteristicile principale ale AVE convențional al Renfe, aceea a angajamentului voluntar pentru punctualitate. Cu toate acestea, Renfe asigură că AVLO circulă cu aceeași viteză și are aceleași durate de deplasare ca AVE. Călătoria directă între Madrid și Barcelona este de două ore și jumătate în majoritatea cazurilor.

Mai exact, trenurile AVLO sunt cele cu cea mai mare capacitate a trenurilor de mare viteză, cu 438 de locuri pe tren, cu 20% mai mult decât trenurile actuale din seria 112, capabile să atingă 330 de kilometri pe oră. Nu dispun de cafenea.

Foto: EFE