Simona Halep este noua campioană de la Wimbledon

Simona Halep a câştigat, astăzi, 13 iulie a.c., finala feminină de la Wimbledon, contra americancei Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Halep scrie istorie în sportul românesc câștigând finala Wimbledon 2019!

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc

Simona Halep a declarat, după câștigarea trofeului de la Wimbledon, că niciodată nu a făcut un meci mai bun precum cel cu Serena Williams.

2,6 milioane de euro a primit Simona Halep pentru câștigarea Grand Slam-ului londonez, cu 400.000 de euro în plus faţă de suma primită pentru cucerirea trofeului de la Roland Garros, de anul trecut.

Halep se apropie vertiginos de 30 de milioane de euro adunați numai din tenis în carieră. Avea 26,7 milioane de euro (30,1 milioane de dolari) înainte de Wimbledon, iar premiul pentru trofeul de la Londra i-a sporit averea din tenis la 29,3 milioane de euro, adică în jur de 33 de milioane de dolari.