Sfințirea Bisericii din Torrejón de Ardoz

75

Biserica Ortodoxă Română, în colaborare cu Asociația Miorița și Primăria din Torrejón de Ardoz, au organizat sfințirea Parohiei „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon”, din localitatea cu același nume.
Evenimentul a avut loc luni, 26 decembrie 2011, la care au participat peste 250 de credincioși, alături de reprezentanți ai autorităților. Au fost prezenți consulul României la Ciudad Real, Liviu Popa, consilierul Ambasadei României la Madrid, Ana Maria Almășan, precum și reprezentanți ai Bisericii Catolice din Torrejón.
Slujba de sfințire a fost oficiată de cei doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Aceștia au fost însoțiți de numeroși preoți și diaconi la Sfânta Liturghie Arhierească, săvârșită ulterior slujbei de sfințire. Printre aceștia s-au aflat părintele Aurel Nae de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”-Zaragoza, părintele Emilian Geabana din Parohia „Sfântul Cuvios Ioan Casian”-Guadalajara, părintele Alexandru Tothăzan din Parohia „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana”-San Sebastian de los Reyes, părintele Grigore Pană din Parohia „Întâmpinarea Domnului”-Mejorada del Campo, părintele Sebastian Hîrț din Parohia „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop”-Villarejo de Salvanes, preotul paroh Mihai Cătălin Savu din Torrejón de Ardoz, părintele diacon Claudiu Nicoară-secretarul administrativ al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, și părintele diacon Marian Trăilă din Parohia Torrejón de Ardoz.
Întemeiată la 1 noiembrie 2009, Parohia „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon”, numără aproximativ șapte mii de enoriași, care participă la slujbele oficiate de către preotul paroh Mihai Cătălin Savu, în fiecare duminică dimineața la Sfânta Liturghie, precum și în zilele de vineri și sâmbătă, de la orele 20:00, când se oficiază Acatistul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, respectiv Vecernia.
Un material realizat de Oana Moșniagu – Coslada