Serată literară pe muzica lui Ciprian Porumbescu și versurile lui Eminescu la Clubul German al Iubitorilor de Literatură

42

image description

Serată literară pe muzica lui Ciprian Porumbescu și versurile lui Eminescu la Clubul German al Iubitorilor de Literatură

Pe data de 10 martie, începând cu ora 18:00, restaurantul Tavino din Calpe, specializat pe gastronomie de înaltă clasă și, în special pe vinuri de calitate excepțională găzduiește serata literară organizată de Clubul German al Iubitorilor de Literatură.

Restaurantul, aflat în proprietate elvețiană dar cu management românesc și-a făcut deja un obicei în a-și invita clienții odată pe lună la un adevărat festin cultural-gastronomic.

Tema întâlnirii din martie este reflecția în literatura română a tematicii strămutării din patrie, cuprinzând atât aspecte amuzante cât și reflecții mai profunde. Gabriela Căluțiu Sonnenberg va citi fragmente de proză scurtă sub semnătură proprie, traduse în germană iar promotoarea de cultură Natascha Michnow va recita poezii semnate de poeți români, de asemenea traduse.

Paleta lirică se întinde de la Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ana Blandiana până la autori contemporani aflați încă pe drumul consacrării.

Programul muzical care acompaniază prelegerile va cuprinde piese clasice consacrate, din repertoriul lui Enescu, Porumbescu sau Gheorghe Zamfir, alături de piese muzicale moderne, înregistrări în interpretarea formației Phoenix și soliștilor Dida Drăgan, Anda Călugăreanu, Doru Stănculescu.

Programul a fost alcătuit la cererea expresă a publicului vorbitor de limba germană, interesat de melodicitatea limbii române și de valorile culturale perene.

tavino [640x480]