Seminar pentru identificarea și sprijinirea posibilelor victime ale violenței de gen

Unitatea de sprijin pentru familii și femei din cadrul Poliției Naționale spaniole, unitate specializată în violența de gen, alături de Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat la sediul Secției Consulare din Madrid, un seminar pentru formarea funcționarilor consulari astfel încât aceștia să poată identifica posibilele victime ale violenței de gen, să acorde sprijin și asistență de specialitate în astfel de cazuri.

Acest seminar a permis realizarea unui schimb de idei constructiv între autoritățile spaniole și funcționarii Ambasadei României în vederea acordării de asistență consulară specializată cetățenilor români, posibile victime ale violenței de gen. Ambasada mulțumește și pe această cale Poliției naționale spaniole pentru colaborare și îndeosebi pentru amabilitatea de a da curs solicitării autorităților române la Madrid.

Seminarul se încadrează în seria evenimentelor organizate de Ambasada României în Regatul Spaniei în contextul susținerii campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor care marchează seria celor 16 zile de activism în perioada 25 noiembrie-10 decembrie.

Foto: Ambasada României la Madrid