Secretarul general pentru politica de apărare a Spaniei a fost decorat cu „Steaua României în grad de Comandor”

Ambasadorul României la Madrid, George Bologan, a acordat amiralului spaniol (r) Juan Francisco Martínez Núñez, secretar general pentru politica de apărare, Steaua României în grad de Comandor, cea mai înaltă decorație conferită de Președintele României „în semn de apreciere pentru ceea ce am realizat împreună” și pentru că activitatea sa „a avut o influență nu numai la nivel militar, ci și la nivel politic și diplomatic”.

Evenimentul s-a desfășurat marți, 14 martie 2023, într-o atmosferă festivă, găzduită de Sala Mudejar a Cercului Militar Alcázar din Madrid, se precizează într-un comunicat.

La primirea decorației „Steaua României în grad de Comandor”, amiralul (r) Juan Francisco Martínez Núñez și-a exprimat mândria pentru această recunoaștere și a evidențiat faptul că cele două țări, România și Spania, și Forțele lor Armate au o relație strânsă și o cooperare excelentă.

La rândul său, ambasadorul George Bologan a subliniat faptul că armata ne oferă un model de luptă și un comportament responsabil nu doar în timp de război, ci și în viața de zi cu zi, și a profitat de ocazie pentru a mulțumi armatei spaniole pentru sentimentul de prietenie și pentru prezența sa în România.

România și Spania, ca parteneri în Alianța Nord-Atlantică, au atins obiective importante. Curajul militarilor și solidaritatea de care dau dovadă în fiecare moment sunt un exemplu și un stimulent pentru societatea civilă, pentru a construi o lume mai unită și mai sigură pentru generațiile viitoare.

România și Spania sunt un exemplu de unitate și cooperare militară, împărtășind valori esențiale precum pacea, libertatea, securitatea și democrația, care transcend orice graniță geografică.

Comunicat și imagini: Ambasada României la Madrid