Se lansează platforma Diaspora HUB

În contextul epidemiei COVID-19, Guvernul României, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Digitalizarea României și Code for Romania, a dezvoltat platforma https://stirioficiale.ro/informatii în cadrul căreia a fost creată secțiunea Diaspora HUB (http://code4.ro/ro/apps/diaspora-hub), dedicată cetățenilor români din străinătate.

Prin intermediul Diaspora Hub, care va fi operațională în curând, cetățenii români din străinătate vor avea posibilitatea de a cere sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate în alte state. În acest moment, entitățile (asociații, lăcașe de cult, grupuri de acțiune) care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații, se pot înscrie pe platformă completând un chestionar: http://tiny.cc/vz39lz.

La finalul acestui proces, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin pentru acțiuni precum: livrarea unor cumpărături, sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență atât de necesară în această perioadă.

Platforma Diaspora HUB este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania.