Schimbarea scenei politice românești – Victor Ponta a fost desemnat Prim-Ministru al României

40

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri seara, că a semnat decretul prin care îi încredinţează liderului PSD Victor Ponta misiunea de a forma viitorul Cabinet. El a precizat că, în consultările pe care le-a avut vineri cu partidele şi formaţiunile parlamentare, singurul nume pronunţat pentru a fi desemnat prim-ministru este cel al lui Victor Ponta.
„Mă bazez în acest efort în special pe USL şi pe ceilalţi parlamentari care vor înţelege susţinerea unui asemenea Guvern. Este un moment special în viaţa noastră politică şi înţeleg, alături de colegii din USL, să accept acest mandat şi să încerc să îl duc la îndeplinire cu toate puterile până la momentul alegerilor…” a declarat Victor Ponta.
Liderul PNL Crin Antonescu preciza, după scurtele consultări de la Cotroceni de vineri, că USL i-a prezentat preşedintelui Traian Băsescu propunerea ca Victor Ponta să fie desemnat premier, iar şeful statului a luat act de aceasta.
„Grupurile parlamentare ale USL, respectiv PSD, PNL şi PC consideră că în situaţia politică survenită după căderea prin moţiune de cenzură a Guvernului Ungureanu, practic, nu mai avem o majoritate parlamentară, aşa cum era până acum aşazată, iar cel mai mare grup politic capabil să constituie o majoritate şi să susţină un guvern este grupul nostru”, a spus Antonescu.

A consemnat Mircea Fluieraș