Save the date – 15 Octombrie 2020 – prima ediție a Cercului Donatorilor din Barcelona

Celor care doresc să contribuie la schimbarea în bine din România, de mai aproape, sau de mai departe, iată o oportunitate:

Suntem un grup de 5 (cinci) prieteni, tineri profesioniști români din Catalonia, care am decis să construim și aici o platformă care să permită diasporei să se implice pozitiv în schimbările de acasă sprijinind inițiative civice sau sociale relevante. 

Organizațiile pe care le susținem în această ediție sunt Motivation România, Recorder și Expert Forum.

Fiecare are un proiect care ne aduce mai aproape de societatea pe care ne-o dorim. Dacă ai dorit să votezi și n-ai putut, sau n-a contat, dacă ai stat și tu pe holurile spitalelor până ai învățat toate nuanțele (in)umanității, sau dacă vrei să trăiești într-o societate în care o dizabilitate nu înseamnă un prizonierat, poți face ceva. 

Datorită limitărilor impuse de COVID suntem nevoiți, din păcate, să organizăm prima ediție doar online. Din fericire, acest format ne permite să ne adresăm unei audiențe mult mai mari decât celei locale, așa că invitam românii din toată Spania să se alăture initiativei noastre (îi invităm să se înscrie la evenimentul nostru de pe Facebook sau de pe Eventbrite)

Fundația Motivation România construiește un Fond al Scaunelor Rulante pentru a reda libertatea de mișcare copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii. Cu un cost mediu de ~100 EUR ei aduc, recondiționează și donează scaune care pot costa până la ~3000 EUR. 

Expert Forum gestionează proiectul Vot Corect la alegerile parlamentare, căruia îi dedică rețeaua de observatori FiecareVot, un call center pentru sesizări (peste 1500 la ultimele alegeri, mai ales din diaspora), asistență și informare, precum și monitorizarea anterioară a legislației și procedurilor electorale. 

Recorder.ro lucrează la un documentar despre sistemul de sănătate din România care să evidențieze evoluția sa în ultimii 31 de ani, actorii cheie, factorii de putere, dar și poveștile celor direct afectați de corupția din sănătate.

Cercul Donatorilor BARCELONA