„Sărbătorim limba română în Israel”: lansare de carte a ziaristului și scriitorului Roni Căciularu

Joi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 17:00, la sediul ICR din Tel Aviv va avea loc lansarea volumelor „Hoinar de suflet halandala” (2017, Editura SAGA) și „Cafea și fum de țigară” – o antologie de interviuri şi impresii, cu şi despre personalități proeminente ale spațiului cultural de limbă română din Israel (2017, Editura Rexlibris) ale lui Roni Căciularu, se precizează într-un comunicat IEH.

În deschiderea evenimentului, Doina Meiseles, redactor-șef al ziarului „Jurnalul Săptămânii” și vicepreședinte AZOCLR va susține un mesaj de întâmpinare, iar moderator va fi Adrian Grauenfels, de la Editura SAGA. Răzvan Voncu, redactor-șef al ziarului „România literară”, publicist, critic literar și membru al Uniunii Scriitorilor din România îi va delecta pe cei prezenți cu prezentarea „Gânduri şi sentimente legate de România natală, în cărțile scriitorului și ziaristului Roni Căciularu”.

Lansarea celor două volume face parte din proiectul „Caravana identității românești – Sărbătorim limba română în Israel”, care vizează conștientizarea importanței comunității evreiești de origine română din Israel, dar și dezvoltarea relațiilor acesteia cu România. Prin intermediul evenimentului, va crește gradul de informare al evreilor de expresie română din Israel cu privire la valorile culturale românești, sprijinindu-i să devină mesageri ai acestor valori  în Israel.

Evenimentul este organizat în parteneriat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ziariștilor și Oamenilor de Cultură de Limbă Română din Israel, Jurnalul Săptămânii și Editura Saga-Israel.