Zoe Stoleru Martí: Să descoperim împreună frumusețea impresionantă a Spaniei

Spania este o ţară plină de culoare, unde sunt situate unele dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din lume. Moştenirea culturală şi istorică unică a Spaniei a păstrat numeroase monumente, puncte de atracţie şi locuri impresionante. Cu toate acestea, resursele naturale ale Spaniei joacă un rol important atunci când trebuie să alegem un loc pentru următoarea vacanţă. Iarna, muntele este un mediu perfect pentru sporturi de iarnă şi alte activităţi, în timp ce vara, coastele Spaniei sunt de asemenea, irezistibile.

Spania este binecuvântată cu zone pitoreşti atât pe partea Oceanului Atlantic la Nord cât şi la Marea Mediterană. În plus, o mulţime de insule formează un paradis pentru vizitatori de peste tot din lume. Astfel, puteţi alege între nenumărate locuri tentante pentru o vacanţă specială.

Foto: Madrid

Una dintre destinaţiile turistice principale din Spania este, desigur, capitala sa. Madrid este, de asemenea, cea mai mare comunitate din Spania şi oferă toate tipurile de divertisment şi recreare. Mai mult decât atât, Madrid este un oraş cu adevărat captivant, în primul rând, prin clădirile sale uimitoare, cu un stil arhitectural renascentist medieval. În plus, aici puteţi găsi toate tipurile de confort şi servicii de înaltă clasă, care pot satisface chiar şi cele mai capricioase gusturi – hoteluri de lux, locuri bune de servit masa, etc. Madrid oferă, de asemenea, o abundenţă de atracţii şi, cu siguranţă, ai avea nevoie de mult mai mult decât o vacanţă pentru a te bucura de tot ceea ce capitala Spaniei are de oferit. Cu toate acestea, nu uitaţi să vizitaţi Plaza de Cibeles, Muzeul Prado, Palatul Regal şi Catedrala Madrid. Luaţi aparatul de fotografiat cu voi!

2-barcelona-640x480

Foto: Barcelona

Pe frumoasa coastă a Mării Mediterane se află fermecătorul oraş Barcelona. Acesta oferă câte ceva pentru fiecare, pentru ca toată lumea să se bucure de o vacanţă cu adevărat specială, fiind al doilea oraş ca mărime din Spania. Puteţi profita din plin de atracţii pe timp de vară şi numeroase sporturi nautice, pentru că apele cristaline ale Marii Mediterane de Vest sunt irezistibile. Mai mult decât atât, Barcelona este gazdă pentru zeci de obiective turistice interesante şi atracţii istorice. Biserica romano-catolică Sagrada Familia, Muzeul Picasso şi comunitatea de Poble Espanyol sunt doar câteva exemple. În plus, probabil cel mai frumos loc din oraş este stadionul Camp Nou, cel mai mare stadion de fotbal din Europa.

cordoba-640x480

Foto: Cordoba

Cordoba este un oraş foarte pitoresc din zona Andaluziei, sudul Spaniei. Este, de asemenea, renumit pentru trecutul său fabulos cultural şi istoric, şi datorită amprentelor lăsate de diferite religii prezente aici. Astfel, în Cordoba, veţi întâlni numeroase atracţii şi repere religioase, cum ar fi Moscheea Cordoba şi Sinagoga Cordoba. Există, de asemenea, multe biserici impresionante, memoriale, teatre, muzee şi alte obiective turistice culturale. Cordoba oferă şi grădini, parcuri şi locuri de agrement, cu numeroase opţiuni tentante pentru relaxare. Cu toate acestea, asiguraţi-vă că veţi vizita Podul Roman, care traversează râul Guadalquivir, creând perspective splendide pentru fotografii.

valencia

Foto: Valencia

Valencia este al treilea oraş ca mărime din Spania, precum şi o destinaţie turistică foarte populară. Datorită localizării sale pitoreşti de-a lungul coastei Marii Mediterane oferă nenumărate posibilităţi pentru activităţi de vară şi atracţii. Climatul subtropical le garantează oaspeţilor vreme bună, şi raze de soare pe tot parcursul anului. Mai mult decât atât, Valencia este faimoasă pentru numeroase evenimente sportive internaţionale, cum ar fi Formula 1 Grand Prix din Europa, Liga Campionilor, Moto GP şi multe altele. Valencia este un oraş vibrant şi plin de culoare, şi pe lângă numeroasele obiective turistice vă puteţi bucura şi de cazări de lux şi restaurante cu preparate delicioase. Evident Valencia este o destinaţie turistică foarte atrăgătoare.

3-mallorca-640x480

Foto: Mallorca

Principalul port şi un domeniu major urban pentru Insulele Baleare, oraşul Mallorca, este, de asemenea, un oraş foarte frumos, situat pe insula cu acelaşi nume. Palma de Mallorca este fără îndoială, o destinaţie turistică foarte populară, deoarece, pe lângă oraşul Mallorca veţi mai întâlni numeroase clădiri cu o arhitectură gotică incredibilă, precum şi o mulţime de opţiuni pentru recreere. Întreaga insulă este mărginită de comunităţi pitoreşti şi o varietate de plaje stâncoase, iar ţărmul de nord-vest este dominat de dealuri şi păduri maiestuoase de munte. Cu toate acestea, veţi găsi numeroase plaje cu nisip alb, precum şi multe situri istorice. Catedrala La Seu şi Biserica Santa Eulalia sunt două exemple impresionante, în timp ce Castelul Bellver şi zona înconjurătoare a parcului este un alt loc pe care nu trebuie să-l rataţi.

marbella2

Foto: Marbella

Oraşul Marbella este situat de-a lungul frumoasei coaste a Marii Mediterane, la câţiva kilometri est de Strâmtoarea Gibraltar. Vacanţa în Marbella va fi transformată într-o experienţă foarte elegantă, stilată şi de neuitat, datorită razelor de soare de pe tot parcursul anului, nenumăratelor sporturi de apă şi a bazei de agrement sofisticate. Astfel, Marbella este cu siguranţă una dintre cele mai populare destinaţii turistice situate de-a lungul coastei de sud. O mulţime de produse alimentare delicioase, petreceri pe plajă non-stop, precum şi obiective turistice interesante, cum ar fi Muzeul Bonsai, oferă o experienţă foarte specială. Mai mult decât atât, vârfurile maiestuoase ale munţilor Sierra Blanca oferă peisaje deosebite mai ales dacă sunteţi într-o barcă pe mare atunci când soarele apune.

sevilla

Foto: Sevilla

Sevilia este situată în sud-vestul Spaniei şi este al patrulea mare oraş ca mărime din ţară. Fiind situată de-a lungul răului Guadalquivir, Sevilla este, de asemenea, un oraş foarte frumos, oferind o gamă largă de opţiuni pentru o experienţă cu adevărat de neuitat. Veţi avea nevoie de mai multe vacanţe pentru a explora tot ceea ce oferă Sevilla, deoarece numai cartierul vechi al oraşului, Barrio de la Santa Cruz, conţine un număr mare de repere istorice şi obiective turistice interesante. Palatul regal din Alcazar şi Giralda din Sevilia sunt foarte vizitate. Mai mult decât atât, aici se află cea mai mare catedrală gotică din lume – Catedrala Sf. Maria. După o zi lungă de vizitare a obiectivelor turistice, savuraţi o ceaşcă de cafea într-una din pieţele pitoreşti din apropiere.

alhambra_spain

Foto: Alhambra din Granada, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică.

Granada este pe tot parcursul anului o destinaţie turistică foarte căutată din sudul Spaniei, datorită locaţiei sale pitoreşti în apropiere de Munţii Sierra Nevada. Situat la poalele muntelui, oferă o gamă largă de locuri interesante de vizitat, precum şi multe atracţii istorice. Patrimoniul cultural al oraşului Granada este reprezentat în stilul arhitectural uimitor. Palatul Alhambra, Capela Regală din Granada şi Catedrala din Granada sunt trei exemple semnificative. Granada este un oraş foarte captivant şi impresionant. Vă puteţi bucura de aproape toate tipurile de recreere şi distracţii, datorită localizării la scurtă distanţă de malul mării şi de munţi.

segovia-acueducto-tulipan

Foto: Apeductul din Segovia este unul din monumentele cele mai importante păstrate din perioada romană pe peninsula iberică.

La doar câţiva kilometri nord-vest de Madrid se află o altă destinaţie turistică populară – oraşul Segovia, la intersecţia râurilor Eresma şi Clamores, care creează, de asemenea, o ambianţă foarte pitorească. În plus, peisajele oferite de culmile maiestuoase ale munţilor Guadarrama sunt foarte frumoase, în timp ce stilul arhitectural impresionant al oraşului este într-adevăr de neuitat. În timpul unei vacanţe în Segovia, vizitaţi apeductul roman, un simbol al oraşului. Catedrala Segovia şi Castelul Alcazar sunt, de asemenea, unele dintre cele mai impresionante clădiri istorice. Apoi, bucuraţi-vă de preparatele culinare din bucătăria locală şi fotografiaţi un apus de soare uimitor.

bilbao

Foto: Bilbao

Bilbao este un loc foarte vizitat, fiind unul dintre oraşele cele mai atractive şi pitoreşti din nordul Spaniei. De asemenea, o istorie de aproape cinci secole îl transformă într-o arenă a contrastelor. În timp ce oraşul vechi din Bilbao vă oferă o mulţime de clădiri impresionante vechi, cum ar fi Catedrala Gotică Santiago, într-o altă parte se află numeroase clădiri moderne, cum ar fi Muzeul Guggenheim. Printr-o varietate de parcuri de agrement, locuri şi estuare pitoreşti, în Bilbao vă puteţi bucura de o relaxare absolută în mijlocul oraşului. Bilbao este o destinaţie tentantă pentru vacanţă unde trebuie să faceţi multe fotografii.

Oraşe istorice sau staţiuni de lux cu facilităţi moderne, Regatul Spaniei oferă experienţe inedite pentru toată lumea. Mai mult decât atât, sunt cele mai populare destinaţii turistice din Spania şi merită vizitate.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí (Senior editor – Occidentul Românesc)

Foto: arhiva personală Zoe Stoleru Martí