S-a lansat Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor

2

Pe 31 ianuarie 2016, în prezența a peste 300 de susținători a fost lansat Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), un demers politic care „pleacă de la cetățeni și este pentru cetățeni”, eveniment marcat de discursurile a numeroși tineri întorși în țară de la universități prestigioase pentru a face ”un PACT” pentru România.

Alături de PACT au fost Marian Staş, Andreea Răducan, dar şi cetăţeni din toată România – profesori, medici, pensionari, elevi, sportivi – care şi-au arătat susţinerea şi încrederea faţă de „o nouă generaţie de lideri, o generaţie mult aşteptată de români, la 26 de ani de la Revoluţie”, după cum susţin reprezentanţii acestui nou partid.

PACT este o platformă de centru, care îşi asumă misiunea de a reda România cetăţenilor ei pentru a construi împreună o ţară în 3D: democratică, dezvoltată şi demnă. România democratică înseamnă instituţii funcţionale, independente şi reprezentative. România dezvoltată înseamnă oportunităţi, prosperitate şi un trai decent pentru toţi cetăţenii. România demnă înseamnă o comunitate puternică şi unită acasă, în Europa şi în lume.

PACT reuneşte „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit – toţi cetăţenii care cred în şansa unui viitor mai bun pentru România şi îşi asumă responsabilitatea de a acţiona pentru împlinirea acestui ideal.

Pentru fiecare dintre literele care definesc PACT, au susţinut discursuri patru reprezentanţi ai platformei: Alexandru George Lazăr (profesionalism), Cosmin Drăgoi (acţiune), Anda Radu (comunitate) şi Mihai Precup (transparenţă).

Alexandru George Lazăr (Absolvent Magna cum laude la 13 materii în cadrul Universității din Granada este partener al firmei de avocatură IntLaw din Barcelona, specializată în consultanță în Business Law și Drept Internațional, doctorand în programul Fundamentele Dreptului Economic și al Companiilor în cadrul ESADE Barcelona și profesor în cadrul cursurilor de formare organizate de către Baroul din Barcelona pentru avocații Baroului și predă la Universidad Pompeu Fabra.) – avocat de succes în Spania -, consideră că definiţia unui adevărat profesionist este „persoana care, indiferent de meserie are conştiinţă. Acea persoană care nu poate dormi noaptea dacă nu este sigură că a făcut lucrul aşa cum trebuie. Persoana care face un pas în spate atunci când ştie că nu are pregătirea de a duce lucrul mai departe şi lasă locul celui mai bun.”

Cosmin Drăgoi (Absolvent al Facultății de Cibernetică din cadrul ASE București. Formarea în domeniul financiar și-a comletat-o cu cursuri de stock trading în cadrul London Trader’s University, precum și cu un curs de Manager de proiect. Formarea personală a fost punctată de participarea la seminarii de dezvoltare personală, programare neurolingvistică, citire rapidă, comunicare în afaceri, leadership, negociere, public speaking) – consultant financiar -, le-a vorbit celor din sală despre acţiune: „Am crescut într-o familie modestă din punct de vedere material. Am învăţat pe propria piele că sunt singur răspunzător să-mi fac viaţa mai bună. Am învăţat că nimic nu se întâmplă dacă nu fac eu ceva să se întâmple. Am învăţat că viitorul nu vine de unul singur. Viitorul e ACUM, oameni buni, nu mâine, nu altă dată”.

Anda Radu (Absolventă a Academiei de Studii Economice din București, cu specializarea Relații Economice Internaționale. Ulterior, a absolvit un program de Master în management internațional (CEMS) la Wirtschaftsuniversität Wien și HEC Paris. În timpul studiilor a efectuat mai multe stagii de practică, printre care la OMV AG (departamentul de strategie), AT Kearney (strategie de creștere) și Agenția Internațională pentru Energie Atomică, din cadrul ONU (departamentul de buget-finanțe). Este fondatoarea filialei LSRS Austria, iar în 2011 a fost managerul grupului de expertiză în domeniul sănătății la Forumul „România Jună”.) – specialist în management strategic -, a vorbit despre propriile experiențe în activarea spiritului comunitar: „Pe 2 noiembrie 2014 am ieşit la vot în Viena. Am stat şi eu la coadă câteva ore bune şi i-am cunoscut pe ceilalţi români. Iar acolo, în mulţime, m-am trezit la realitate! Acolo am descoperit că nu suntem nici o adunătură de idealişti şi nici de cetăţeni turmentaţi. Suntem un grup de oameni cât se poate de realişti, care nu numai că îşi cunosc drepturile, însă sunt şi dispuşi să lupte pentru ele, şi care ştiu foarte bine ceea ce vor. Şi, mai presus de toate, mi-am dat seama că putem fi şi foarte uniţi!”

Mihai Precup (Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 2008, specialitate finanţe-bănci. A urmat un masterat în inginerie financiară, specializat în evaluarea întreprinderilor, la Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne. Opiniile sale din sectorul financiar sunt susţinute de o experienţă excelentă în sistemul bancar francez, în cadrul grupului bancar BNP Paribas) – economist -, a vorbit despre transparenţă: „România are nevoie de o nouă şansă. Pentru noi schimbarea presupune transparenţă, iar transparenţa înseamnă curaj şi onestitate. Curajul înseamnă să recunoaştem şi să promovăm valorile, onestitatea înseamnă ca fiecare dintre noi să ne recunoaştem locul nostru în societate. Împreună putem schimba România.”

În încheierea evenimentului, Sebastian Burduja, alături de reprezentanţii PACT sosiţi din toată ţara şi din străinătate, a explicat de ce este nevoie de un PACT: „Sunt tot atâtea poveşti de viaţă câţi oameni cred în acest PACT pentru România. Nu doar aici în această sală, ci peste tot în ţară şi peste tot în lume. Tuturor le pasă de România şi sunt, fără excepţie, tineri de toate vârstele. Pentru că tinereţea este o stare de spirit, iar tinereţea fără bătrâneţe cere trei ingrediente: sinceritate, curaj şi speranţă.”

Înregistrarea video a evenimentului: aici