Rusia intensifică atacurile asupra Kievului

8

 

După 17 zile de război, Rusia continuă cu atacurile aeriene asupra Ucrainei, pe care le descrie drept „de precizie” și care au distrus în această dimineață o bază aeriană militară din Vasilkov, la sud-est de Kiev, și un centru de informații electronice din Brovary, la est de capitala Ucrainei, precizează RTVE.

Forțele ruse au bombardat o moschee din orașul-port Mariupol, unde s-au refugiat peste 80 de adulți și copii, potrivit Ministerului de Externe ucrainean. Guvernul a acuzat Rusia că refuză să permită oamenilor să părăsească orașul devastat, unde mii de oameni rămân blocați.

Un convoi de 29 de taxiuri a părăsit Madridul în direcția graniței ucrainene cu Polonia. Sunt încărcate cu ajutor umanitar: alimente, produse de igienă, pături sau cărucioare pentru copii. La întoarcere, au locuri pentru a aduce în Spania în jur de 120 de refugiați ucraineni, deși se va încerca să se ajungă la 150 de persoane.

Evacuările continuă să aibă loc în diverse locații din Ucraina și sâmbăta aceasta autoritățile ucrainene au anunțat deschiderea unor coridoare umanitare în regiunea Sumy. Între timp, Occidentul a anunțat noi sancțiuni împotriva guvernului lui Vladimir Putin și ia în considerare întreruperea accesului la Fondul Monetar Internațional sau la Banca Mondială.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí – Senior editor OR

Foto: RTVE