Românii din Spania, în topul programului Diaspora Start-Up

Românii din Spania au părut cei mai interesați de Programul Diaspora Start-Up, anunță Ministerul Fondurilor Europene. Astfel, secretarul de stat din cadrul Ministerul Fondurilor Europene Ana-Maria Bușoniu a prezentat, la Madrid, într-o conferință de presă, situația implementării programului Diaspora Start-Up.

Potrivit datelor oficialului MFE, dintr-un total de 7.725 persoane, 2.093 au fost selectate din Spania, din care 1.961 au beneficiat și de programul de formare antreprenorială. Totodată, au fost selectate 201 planuri de afaceri aparținând persoanelor selectate din Spania. Pe următoarele locuri s-au clasat românii din Italia, cu aproape 2.000 de proiecte și cei din Marea Britanie.

Românii care au optat să-și deschidă afaceri accesând aceste fonduri s-au orientat către servicii auto, restaurante, saloane de coafură, fabricarea pâinii, construcții, instalații electrice etc.

Finanțat de Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Capital Uman în actuala perioada de programare, programul a dispus de o alocare de 30 mil. euro.

Potrivit secretarului de stat Ana-Maria Bușoniu, schema de antreprenoriat Diaspora Start-up și-a propus crearea unor oportunități de întoarcere în România a cetățenilor stabiliți în străinătate care își doresc acest lucru și valorificarea, totodată, a abilităților dobândite de aceștia, prin deschiderea unei afaceri în regiunile mai puțin dezvoltate din țară – Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia.

În cadrul vizitei întreprinse în Regatul Spaniei, o delegație a MFE, însoțită de un grup de jurnaliști, au vizitat proiecte de succes din zona socială și de infrastructură rutieră, unde Spania reprezintă un exemplu de bună practică.

Vizita la Madrid a fost parte a proiectului „Ce înseamnă Coeziunea în UE?”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. Acesta este implementat de Direcția de Comunicare a MFE, pentru a asigura, cu ajutorul mass-media, o mai bună vizibilitate a beneficiilor pe care Politica de Coeziune le generează în viața cetățenilor din RO/UE.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.