România renaște prin parteneriate și investiții strategice: Mircea Geoană marchează o nouă etapă în evoluția țării

240

Într-un moment crucial pentru viitorul țării noastre, România își consolidează angajamentul față de dezvoltarea economică și socială prin lansarea seriei de consultări naționale intitulată „Marea Dezbatere Națională”. Această inițiativă, sub semnul renașterii, reprezintă un pas important către construirea unui viitor mai prosper și mai echitabil pentru toți românii.

În acest context, anunțăm vizita domnului Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, la compania APULUM-Porțelanul din Alba-Iulia. Această vizită reprezintă nu doar o recunoaștere a potențialului economic al României, ci și „o confirmare a angajamentului nostru în consolidarea parteneriatelor internaționale”.

Unul dintre aspectele discutate în cadrul acestei vizite a fost dezvoltarea parteneriatelor cu cât mai multe companii românești, prin intermediul învățământului dual. Această metodă de învățământ nu doar stimulează și asigură forța de muncă necesară, dar oferă și o perspectivă îmbucurătoare pentru generațiile viitoare, garantându-le o carieră împlinită și durabilă. Învățământul dual a fost recunoscut ca fiind unul dintre pilonii esențiali ai dezvoltării economice durabile a unei țări și, în acest sens, este esențial „să continuăm să îl promovăm și să îl implementăm în întreaga țară”.

În aceeași notă, domnul Mircea Geoană a efectuat o vizită la companiile OPTIMEDIA și VALTRYP din Oradea, subliniind importanța afacerilor românești de succes și necesitatea de a le promova și susține.

România se confruntă cu diverse provocări, printre care și infrastructura subdezvoltată. Cu toate acestea, înaltul demnitar a menționat că avem toate ingredientele necesare pentru a deveni o țară dezvoltată la adevăratul ei potențial. „Este imperativ să ne concentrăm eforturile pe îmbunătățirea infrastructurii noastre, pentru a facilita dezvoltarea economică și accesul la piețele interne și internaționale”, a mai precizat Secretarul General Adjunct al NATO.

Astfel, în lumina acestor discuții și a angajamentelor asumate, Mircea Geoană a reafirmat hotărârea de a face din România o țară în care succesul și prosperitatea să fie accesibile tuturor. Fiecare comunitate, indiferent de locație, trebuie să aibă oportunități egale de dezvoltare și creștere. Prin eforturi comune și angajament ferm, România va renaște și va deveni o țară în care fiecare român își poate împlini visurile și aspirațiile.

A consemnat: Occidentul Românesc
Informații și imagini: Mișcarea „România Renaște”