Rezervările pentru vacanţe în Turcia au scăzut îngrijorător – Turiştii se orientează către Spania sau Insulele Canare

11

Captură [640x480]

Rezervările pentru vacanţe în Turcia au scăzut îngrijorător de frica atentatelor. Retragerea turiştilor ruşi din Turcia şi starea de nesiguranţă cauzată de recentul atentat terorist din Istanbul încep să-şi pună amprenta asupra afacerilor din turism.

Operatorul german TUI Group a anunţat o scădere a rezervărilor pentru vacanţe estivale în Turcia de 40%, turiştii arătându-se îngrijoraţi de escaladarea conflictului din ţara vecină, Siria, şi de criza refugiaţilor, conform BBC.

TUI Group, care deţine şi brandurile Thompson şi First Choice din industria de turism, a confirmat prin reprezentanţii săi că „a devenit evident că s-a petrecut o schimbare în numărul de cereri care refuză Turcia”.

Turiştii se orientează către destinaţii precum Spania sau Insulele Canare, au mai spus reprezentanţii companiei germane.

De asemenea, comenzile înregistrate în ultimul trimestru al anului de agenţia de turism germană pentru hotelurile deţinute în destinaţiile turistice din Egipt au scăzut semnificativ.

În octombrie 2015, un avion rusesc cu 224 de persoane la bord a explodat la doar 20 de minute după ce a decolat de pe aeroportul din staţiunea Sharm el Sheik. Atentatul a fost atribuit grupării teroriste Statul Islamic.

În ciuda scăderii cererilor pentru vacanţele în Turcia, grupul aşteaptă o creştere a profitului anual de cel puţin 10 procente.