Regina Spaniei i-a cucerit pe britanici în cadrul vizitei oficiale în Marea Britanie

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și regina Letizia au efectuat o vizită oficială de trei zile în Marea Britanie. Familia regală britanică a dedicat Spaniei singurul banchet oficial din acest an. La eveniment au participat Elisabeta a II-a, ducele si ducesa de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge şi prinţul Harry.

Felipe şi Letizia au fost invitaţi şi la palatul Westmister, unde regele Spaniei s-a adresat Parlamentului.

Ultima dată când când un rege al Spaniei a vizitat Marea Britanie a fost în urmă cu 31 de ani, iar vizita oficială a Regelui Felipe al VI-lea este o dovadă a legăturii puternice dintre cele două națiuni. La eveniment au participat oameni din peste 130 de țări, dar Letizia a fost în centrul atenției, scrie Reuters.

La banchet oficial, Kate Middleton a purtat tiara preferată a Prințesei Diana (Lover’s Knot) și a optat pentru o rochie Marchesa pe care a asortat-o cu un colier statement.

La rândul său, Regina Letizia a purtat tiara Fleur de Lys, cunoscută și sub numele de La Buena, creată pentru Regina Victoria Eugenia, în 1906. În ceea ce privește rochia, dacă Ducesa de Cambridge a optat pentru una nude, Regina Spaniei a ales o rochie roșie, o culoare simbolică pentru țara sa.

A fost jurnalistă înainte de a deveni regină, aşa că ştie foarte bine ce înseamnă o ţinută puternică, purtată corect, scrie The Telegraph.

Pentru ţinutele de seară oficiale sau pentru un banchet de stat, Letizia apelează mai mereu la creaţiile designerului spaniol Felipe Varela. Nu se fereşte însă niciodată să poarte şi branduri spaniole deloc costisitoare. Iar în stilul pe care l-a ales, regina Spaniei nu poate da greş, scrie The Telegraph.

Foto: Reuters