Recital de excepție la gala „Noi susținem excelența!”: Laura Bretan, adolescenta soprană de origine română care a uimit lumea

Adolescenta soprană, Laura Bretan, va susține un minirecital în cadrul Galei de Excelență, eveniment organizat de către redacția Occidentul Românesc.

În vârstă de 15 ani, Laura Bretan, cântăreață de operă de origine română, locuiește împreună cu familia în Chicago, Illinois, SUA. S-a remarcat atât pe plan național, cât și internațional. Laura Bretan interpretează nu doar muzică de operă în spectacole, ci şi alte genuri muzicale, cum ar fi: pop, soul sau chiar jazz.

După ce a făcut furori pe scena concursului „America’s Got Talent” și a câștigat ediția din 2016 a concursului „Românii au Talent”, Laura a reuşit să-i impresioneze din nou pe americani cu talentul său după ce a cântat imnul Statelor Unite la un meci de baschet din NBA.

Încă de la vârsta de 4 ani, Laura Bretan a susţinut recitaluri sub îndrumarea mamei sale. La 11 ani a început lecţiile de canto cu profesorul Cristian Dumitrana, iar în ultima vreme studiază bel canto cu Nicoleta Roman, artistă lirică la Chicago Symphony Orchestra. Pentru că un astfel de talent trebuia cultivat, părinţii au îndrumat-o pe Laura să studieze pianul şi actoria.

Campania de promovare a valorilor românești din străinătate „Noi susținem excelența!”, lansată de către publicația Occidentul Românesc, își va desemna laureații la sfârșitul lunii mai a acestui an, în Spania. Laura Bretan va fi prezentă la acest eveniment privat, în cadrul căruia va susține un minirecital.

A consemnat: Occidentul Românesc.
Foto: Just Jared