Rafael Nadal câștigă a 13-a oară trofeul la Roland Garros

Confirmându-și renumele de „rege al zgurii”, Rafael Nadal câștigă, duminică, 11 octombrie, pentru a 13-a oară turneul French Open. În ultimii patru ani nimeni altcineva nu a mai pus mâna pe trofeul competiției. A fost, totodată, al 100-lea meci câștigat de Nadal la Paris.

La 34 de ani, spaniolul mai reușește o performanță: câștigă al 20-lea titlu de Grand Slam și îl egalează astfel pe Roger Federer, veteranul clasamentului ATP (39 de ani), care anul acesta nu a participat la competiție, fiind operat la genunchi.

Nadal este cel mai vârstnic campion de la Roland Garros, de la conaţionalul său Andres Gimeno, în 1972. El s-a impus anul acesta la Paris fără a pierde vreun set. De la prima participare, în 2005, Nadal nu a pierdut decât două meciuri la Roland Garros, în 2000 cu suedezul Robin Soederling, în optimi, şi în 2015, în faţa lui Djokovic, în sferturile de finală. Ibericul a declarat forfait în 2016, înaintea meciului din turul al treilea. Djokovic conduce însă în meciurile directe, cu 29-27.