Radu Golban: Scrisoare deschisă adresată domnului Sven-Joachim Irmer – Fundaţia Konrad Adenauer din România

23

radu-golban [640x480]

FOTO: Dr. ec. Radu Golban

Radu Golban: Scrisoare deschisă (protest) adresată domnului Sven-Joachim Irmer – Fundaţia Konrad Adenauer din România

„Stimate Domnule Sven Irmer,

La data de 27 ianuarie 2016, Fundaţia Konrad Adenauer pe care o conduceți, a sprijinit organizarea unui eveniment intitulat „Cu faţa în spatele sârmei ghimpate”, la Ateneul Român. Precum ştiţi, la această dată, printr-o rezoluţie ONU, se comemorează victimele Holocaustului.

Credeţi că alegerea de a comemora etnicii germani deportaţi în URSS pentru compensarea plăților de război prin înţelegerea Aliaţilor, pe care ţara dumneavoastră le-a pricinuit altui stat, în aceeași zi cu comemorarea victimelor pe care tot ţara dumneavoastră le-a produs, a fost una corectă?

Vă rog să-mi permiteţi să vă întreb de ce instrumentalizați în scopuri obscure nişte victime pentru a vă face agenda de politică externă prin, sau în România? Consider că acţiunea dumneavoastră a fost de natură să contribuie la instabilitatea României, aducând-o în sfera criticii prin găzduirea unui eveniment cu totul nepotrivit.

Mereu atentă să atragă atenţia asupra problemelor legate de justiţie şi combaterea corupţiei în România, organizaţia dumneavoastră nu cred să fie atât de insensibilă încât să nu fi cunoscut simbolul datei de 27 ianuarie!

Este o încercare subtilă de a aduce victimele într-un pool comun pentru a vă ex culpa ţara de o vină istorică? Aţi ales acea dată întocmai pentru a preveni oricare dintre criticile evenimentului argumentând că aveţi şi acţiuni împotriva antisemitismului?

Organizaţia dumneavoastră finanţează în România proiecte de natură să afecteze grav interesele ţării mele! Până când veţi continua să destabilizaţi România?

În evenimentul organizat de dumneavoastră nu aţi ţinut cont de faptul că acele victime umane, pentru care am întreaga compasiune, sunt rezultatul unei tragedeii pe care ţara dumneavoastră a produs-o!

Cât dispreţ purtaţi României, tratatelor internaţionale şi victimelor Holocaustului dacă comemoraţi într-o formă plastică sancţiunile impuse unei mişcări fasciste precum a fost Grupul Etnic German?

Este inadmisibil ca organizaţia dumneavoastră să desfăşoare pe teritoriul României activităţi atât de ostile ţării gazdă şi armoniei între grupurile etnice ale ţării.

Este trist că, în spatele unei personalităţi de talie mondială precum Konrad Adenauer, care se bucură de simpatia românilor, se ascunde o agendă atât de toxică! Vă recomand să vă duceţi această politică de acasă! Auf Wiedersehen! Dr. ec. Radu Golban