PSD Diaspora te pregătește pentru viitor

52

PSD Diaspora te pregateste pentru viitor [640x480]

Organizația PSD Diaspora a demarat, la sfârșitul anului 2013, o campanie intitulată “PSD Diaspora te pregătește pentru viitor”, ce constă în cursuri de formare adresate românilor din diaspora, pentru a-i ajuta să dobândească noi competențe profesionale.

În cadrul programului “PSD Diaspora te pregătește pentru viitor”, participanții pot dobândi competențe antreprenoriale, pot deveni experți în accesarea de fonduri europene și manageri de proiect, urmând cursurile ce au ca obiect de studiu:

– competențe antreprenoriale

– expert accesare fonduri europene

– manager de proiect

De la demararea campaniei, din noiembrie 2013, și până în prezent, aproximativ 200 de membri ai asociațiilor din diaspora au beneficiat de cursuri de pregătire în vederea accesării şi coordonării proiectelor europene, cursuri de specializare cu certificare a Administrației Naționale pentru Certificări.

Astfel de cursuri de specializare se vor desfășura în Italia, Spania, Belgia sau Austria, unde există comunități de români numeroase și puternice, dar și unde organizațiile PSD Diaspora sunt printre cele mai active și implicate în viața comunităților. De asemenea, periodic, Bucureștiul găzduiește sesiuni de instruire, pentru românii întorși din diaspora, dar și pentru cei care doresc să meargă la muncă în străinătate.

Secretarul General al PSD Diaspora, Stela ARHIRE, inițiatoarea acestei campanii, motivează demersul prin nevoia asociațiilor de români din diaspora “care încep să privescă mai mult spre oportunitatea accesării fondurilor europene, conștiente de faptul că bugetul instituțiilor de stat menite să le ajute, este insuficient, în comparație cu volumul proiectelor depuse. Instituții precum Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul Cultural Român sau Institutul Limbii Române au bugete mult prea mici, în contrapondere cu proiectele supuse evaluării și implemntării”.

Campania “PSD Diaspora te pregătește pentru viitor” va continua pe tot parcursul anului 2014, astfel încât să poată asigura participarea cât mai multor români la cursuri și pentru a pregăti cât mai mulți specialiști în accesarea de fonduri europene.