PSD Belgia susţine pe Ciprian Tănăsescu şi Dan Luca pentru alegerile europarlamentare

39

poza- occidnetul - 23112013 - b [640x480]

Social-democraţii români din Belgia s-au întâlnit vineri, 22 noiembrie 2013, la Bruxelles, pentru a discuta strategia PSD Belgia pentru anul electoral 2014. Acţiunile cele mai importante se concentrează pe alegerile europene, şi mai ales pe informarea cetăţenilor români cu privire la rolul Uniunii Europene şi al unui Parlament European puternic şi responsabil.  În acest sens, PSD Belgia se pregăteşte de campanie, împreună cu Partidul Socialist Belgian, dar şi cu filialele partidelor europene de Stânga din Bruxelles.

Biroul Executiv al Organizației PSD Belgia a hotãrât susținerea candidaturii, pe primele locuri pe lista pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, a europarlamentarului Ciprian Tănăsescu, precum şi a lui Dan Luca, fondatorul PSD Bruxelles.

Pentru ca UE să capete mai mult elan politic, Parlamentul European are nevoie de oameni angajaţi, responsabili, şi care dispun de expertiză tehnică în domeniul afacerilor europene. „PSD Belgia, împreună cu celelalte partide europene de stânga, pregătesc o super campanie: pentru că stânga europeană trebuie să câştige alegerile!”, preciza Anda GHIRAN, Secretar General PSD Belgia.

Am construit conexiuni politice benefice mai ales cu partidele belgiene: socialiştii belgieni francofoni (PS Belge) şi cei flamanzi (SP.A), având în prezent o relaţie plină de potenţial pentru pregătirea alegerilor de anul viitor. „Comuna St. Josse din Bruxelles, unde sunt consilier în prezent, este foarte sensibilă alegerilor europene, acest cartier aflându-se la doar 3 km de clădirea Parlamentului European. Voi avea grijă ca românii din St. Josse, din Bruxelles, dar şi din Liege şi Anvers, să înţeleagă că este foarte important să voteze la aceste alegeri”, a declarat Gabriela MARA, Vicepreşedinte PSD Belgia, consilier român ales în Bruxelles.

Informaţii suplimentare despre PSD Belgia se pot accesa la adresa

www.psdbelgia.ro