Populația din Calpe, un „oraș mic și liniștit”, crește cu peste 700% în fiecare vară

Orașele de pe coastele Spaniei sunt invadate de turiști în timpul verii. Mici locații care își înmulțesc locuitorii și a căror viață se complică zi de zi. Acesta este și cazul orașului Calpe, provincia Alicante din Spania, unde infrastructura și serviciile sunt copleșite de numeroși vizitatori pe perioada verii, scrie Sexta TV.

Locuitorii din Calpe spun că în timpul iernii municipiul lor este un „oraș mic și liniștit”, care pe timp de vară „crește într-un mod exorbitant”. În lunile iulie și august populația crește cu 706%.

„Ceea ce facem este să adaptăm serviciile pe care le avem la numărul de vizitatori pe care îi primim”, a declarat Ana Sala, primarul orașului Calpe. Așadar, de la peste cei 20.000 de locuitori, Calpe ajunge la aproape 170.000 de locuitori în iulie și august, cu baruri și restaurante care au o creștere zilnică a vânzărilor de 900%.

„În perioada de iarnă facem vânzări de 1.000 de euro pe zi, iar în iulie și august de peste 10.000 de euro pe zi.”, a declarat Nicolás Rivwero, de la restaurantul „Capri” pentru Sexta TV.

De asemenea, în iulie și august, sectorul hotelier din Calpe are o ocupație de peste la 95%, spune și Miguel March, directorul hotelului Sol y Mar.