Poemele lui Gelu Vlașin încălzesc sufletele românilor din Catalonia

Cartea de poeme a poetului Gelu Vlașin intitulată „Ultima suflare” a fost lansată în Catalonia, la Manlleu, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Lansarea a avut loc într-o duminică însorită, după slujba de liturghie susținută de preotul paroh Adrian Apostol.

Volumul este bilingv, poemele fiind prezentate atât în limba română, cât și în spaniolă. Evenimentul a fost organizat de către Stela Vidrașcu, președinte al Centrului Cultural Român din Catalonia.

Printre invitații acestui eveniment special, cu largă participare, s-au numărat Angela Mocanu, ce a interpretat două piese muzicale remarcabile, dar și fetița Ioana Dumitrescu, care a oferit un scurt recital la vioară. Momentul cultural – artistic a fost apreciat de către toți cei prezenți.

Poetul Gelu Vlașin este originar din Telciu, județul Bistrița-Năsăud; a publicat 18 cărți până acum, în mai multe limbi și este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Scriitorilor din Spania și al mai multor asociații culturale și profesionale.

A consemnat: Occidentul Românesc

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.