Pedro Sánchez anunță redeschiderea frontierelor de la 21 iunie

Președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat duminică, 14 iunie, că deschiderea frontierelor cu țările din spațiul Schengen va fi posibilă până pe 21 iunie, cu excepția Portugaliei, care va fi amânată până la 1 iulie, la cererea țării vecine, eveniment la care vor participa premierul Pedro Sánchez, Filipe al VI-lea al Spaniei şi premierul portughez, António Costa, relatează RTVE.

În plus, de la 1 iulie se vor deschide granițele cu toate țările din afara spațiul Schengen. De la această dată, obligația de carantină de 14 zile va fi eliminată pentru călătorii care sosesc în Spania.

Această redeschidere a frontierelor, care se va extinde și în alte țări în afara spațiului Schengen începând cu 1 iulie, va fi însoțită de un plan de promovare a turismului conceput „împreună cu reprezentanții sectorului turistic și a comunităților autonome”, care va fi prezentat joi, 18 iunie.

Decizia guvernului spaniol a fost anunţată duminică, 14 iunie, de executivul premierului Pedro Sánchez, în videoconferinţa săptămânală susţinută cu preşedinţiile regionale de la începerea pandemiei de coronavirus.

Guvernul spaniol a menţinut până duminică decizia pentru ţările din Spaţiul Schengen, cu toate recomandările Comisiei Europene de a le deschide din 15 iunie.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: RTVE