Pascual Navarro Ríos: Comunitatea de români din Spania, „sufletul unei relații bilaterale privilegiate”

Miercuri, 27 aprilie a.c., George Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei, a avut o întâlnire cu Pascual Navarro Ríos, secretarul de stat pentru Uniunea Europeană din cadrul Ministerului spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, se precizează într-un comunicat.

În cadrul întâlnirii de lucru, cele mai importante subiecte pe care s-a pus accent au fost:

  • prezentarea priorităților mandatului șefului misiunii diplomatice, George Bologan, în Regatul Spaniei și continuarea dinamizării relației bilaterale;
  • comunitatea românească din Spania și aspirațiile sale legitime privind obținerea dublei cetățenii;
  • colaborarea româno-spaniolă în cadrul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice.

Cei doi interlocutori au apreciat contribuția comunității de români din Spania, „sufletul unei relații bilaterale privilegiate” la dezvoltarea societății gazdă și au analizat perspectivele de întărire a cooperării româno-spaniole în domenii care pot aduce beneficii ambelor țări.

Ambasadorul George Bologan a subliniat importanța unui dialog deschis și constant, având în vedere numeroasele interese comune pe care România și Spania le împărtășesc în plan european și internațional.

Cu referire la contextul de securitate fără precedent, a fost evidențiată solidaritatea și unitatea la nivelul Uniunii Europene în fața agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și importanța consolidării flancului estic al NATO.

A consemnat: Mircea Fluieraș – Redactor OR

Foto: Ambasada României în Regatul Spaniei