Participarea României la Târgul Internațional de Turism FITUR Madrid

Ministerul Turismului (fosta Autoritate Națională pentru Turism) va participa, în perioada 18-22.01.2017, la Târgul de Turism FITUR (Feria Internacional de Turismo) Madrid, cu un stand standard, amenajat de către organizatori.

Standul României va avea o suprafață de 121,5 mp în cadrul căruia vor expune 26 agenții de turism, tour-operatori, autorităţi locale şi asociaţii de turism din ţară. Vor fi oferite, pe lângă informații turistice, obiecte promoționale (broşuri, hărţi) în limbile spaniolă şi engleză. De asemenea, în stand vor rula în permanenţă filme scurte de prezentare a principalelor produse turistice româneşti.
Continentul european continuă să rămână în topul preferințelor turiștilor spanioli, în principal din rațiuni legate de distanță și prețuri. În ultimii ani se observă o creștere a interesului față de descoperirea Europei de Est și față de România.

În cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, piaţa spaniolă reprezintă o piaţă prioritară, cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unităţile de cazare din România indicând o clasare a Spaniei în topul primelor 10 ţări europene emiţătoare de turişti către România.
Spania se situează pe locul opt în ceea ce privește sosirile turiștilor în România, cu un număr de 91.951 de turiști, în 2015, în creștere cu 16,2% față de 2014. Și din punct de vedere al înnoptărilor, Spania se situează tot pe locul opt, înregistrând 162.543 de înnoptări, în anul 2015, în creștere cu 20,7% față de 2014.

Totodată, conexiunile aeriene directe cu Spania sunt efectuate de numeroși operatori precum Tarom, Blue Air, Wizz Air, Ryanair. Principalele forme de turism preferate de spanioli sunt: circuite culturale, natură și turism activ, rural, city break.
Mesajul principal de promovare care va fi transmis tuturor vizitatorilor este acela că România este o destinație care poate fi descoperită 365 de zile din an.

FITUR (Feria Internacional de Turismo – Târgul Internațional de Turism) este cea mai importantă manifestare expozițională dedicată turismului din Regatul Spaniei, poziție de lider menținută încontinuu din anul 1994 și reuneşte participarea specialiştilor din domeniul turismului mondial, reprezentând organisme naţionale, regionale şi locale de turism, asociaţii profesionale, tour-operatori şi agenţii de turism, companii aeriene, firme de închirieri auto, societăţi de transport feroviar, rutier sau naval, lanţuri hoteliere, camping-uri şi alte structuri de cazare, parcuri de distracţii, alte companii specializate în petrecerea timpului liber, reprezentanți infrastructură (aeroporturi, porturi), companii specializate în incentives, congrese și evenimente, organizaţii turistice străine, organizații oficiale spaniole, reprezentanți medii de comunicare.

FITUR beneficiază şi de o vizibilitate mediatică importantă, cu numeroase referiri în mass-media naţională. În ultimul an, organizatorii au transmis date despre FITUR la peste 50 milioane de persoane prin reţelele de socializare Facebook și Twitter, manifestarea fiind prezentă de asemenea și pe Youtube, Flickr si Linkedin și bucurându-se şi de colaborarea a peste 200 bloggeri de turism acreditați (*date actualizate în luna mai 2014).