Parets del Vallès: Festivalul românilor din Catalonia – Prima Ediţie 2016

1 [640x480]

Cu ocazia Sărbătorilor de Paște și a Zilei Internaționale a Muncii, Asociaţia pentru Difuzarea Culturii Româneşti din Parets del Vallès (Barcelona) a organizat pe data de 1 Mai 2016, “Festivalul românilor din Catalonia” – Prima Ediţie 2016, eveniment ce s-a desfășurat în incinta amfiteatrului din parcul Can Butjosa.

Peste 300 de persoane, români și prieteni spanioli s-au întâlnit în aer liber, în incinta amfiteatrului din Parets, pentru a sărbători împreună Sfintele Paști și 1 Mai.

În deschiderea manifestării, Stela Vidrașcu – președinte al Asociaţiei pentru Difuzarea Culturii Româneşti din Parets del Vallès, i-a întâmpinat pe invitați cu salutul pascal “Hristos a înviat!” și a mulțumit tuturor pentru prezență.

Din partea primăriei din Parets del Vallès au fost prezenți consilierii Africa Martinez şi Raul Urtusol, care au transmis românilor Sărbători Fericite de Paște și au felicitat organizatorii pentru inițiativă.

Într-o atmosferă de sărbătoare și în compania artiștilor de muzică populară sosiți din România, Ionela Prodan, Vasi Cărăbuț, Vlad Teodosiu Păducel, dar și a celor din zonă: Carmen Mezea, Angela Mocanu şi micuţa Carla Mezea, care au interpretat cunoscute melodii populare, toți cei prezenți au avut posibilitatea să ciocnească ouă roșii și să guste din produsele tradiționale oferite de către restaurantul “Transilvania” şi magazinul “Mercatrom” din Barcelona.

În cadrul evenimentului, invitații au admirat și o expoziție de icoane pe piatră și lemn, precum și ouă încondeiate, realizate de către artiștii populari, Vasile Zaharia și Veronica Milea.

De asemenea, “Origen Natural” a prezentat publicului diverse produse naturale, printre care, săpun cu diferite miresme.

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă oferită de către colaboratorii manifestării: Mercatrom, Gerovital, restaurantul Transilvania, Altassib, Digi mobil, Origen Natural, Max Dss., iar prezentatoarea Larisa Kadar le-a reamintit tuturor celor prezenți că sunt învitați și la cea de a doua ediție a Festivalului Românilor din Catalonia, din 1 Mai 2017!