Olimpia Melinte prezintă premiera „Canibal”, sâmbătă, la Union

1382016111_0

Carlos este cel mai prestigios croitor din Granada, dar şi un criminal în umbră. El nu simte nici o remuşcare ori vinovăţie, până în ziua când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să realizeze adevărata natură a actelor sale şi să simtă pentru prima oară fiorul dragostei. Carlos este răul încarnat, inconştient, Nina este inocenţa pură – iar „Canibal” este povestea de dragoste a unui demon, potrivit realizatorilor filmului.

„Canibalismul – fiind un tabu atât de mare – mă face să mă gândesc că poate este ceva în natura lui care ne este de fapt atât de aproape, încât am decis să îl îndepărtăm. Cred că o interdicţie ascunde întotdeauna un subiect asupra căruia ar trebui să ne punem întrebări, fie doar şi pentru a ajunge la concluzia că interdicţiile sunt necesare”, a declarat regizorul, scenaristul şi producătorul Manuel Martín Cuenca, care a adaugat: „Jean Genet scria că «Sărutul este forma pe care a luat-o nevoia primitivă de a muşca, de a devora chiar». Mă întreb ce voia să spună, care ar fi legătura dintre a devora şi un act precum cel al sărutului. În cele din urmă, «Canibal» este un film noir, dar, înainte de toate, e o poveste de dragoste”.

În rolurile principale ale filmului spectatorii îi pot vedea pe Antonio de la Torre, cunoscut pentru rolurile sale din „Nuntă în ofsaid”, „Albastru închis aproape negru” şi „Verii”, ambele în regia lui Daniel Sánchez Arévalo, „Baladă tristă de trompetă”, de Álex de la Iglesia, „Volver” şi „Amanţii pasageri”, ambele în regia celebrului Pedro Almodóvar, precum şi pe actriţa Olimpia Melinte.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi şi a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul „Cele ce plutesc”, de Mircea Daneliuc. Au urmat apoi lungmetrajele „Şapte opere de milostenie/ Sette opere di misericordia”, o coproducţie România/ Italia în regia fraţilor Gianluca şi Massimiliano De Serio, „Killing time”, de Florin Piersic Jr., „#Selfie”, de Cristina Iacob, precum şi scurtmetrajele „Draft7”, „My baby”, şi „O lume nouă”, cele trei fiind regizate de Luiza Pârvu.

„Canibal”, o coproducţie România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones), cu participarea Rusiei şi a Franţei, şi-a început circuitul festivalier în 2013, la Toronto, urmând apoi San Sebastian, unde a primit importante aprecieri din partea presei internaţionale. A obţinut opt nominalizări la prestigioasele premii Goya – echivalentul spaniol al Oscarurilor – şi alte şase la medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos), fiindu-i acordate premiul pentru revelaţia anului (Olimpia Melinte) şi cel pentru cel mai bun film.

„Canibal” este distribuit în România de Transilvania Film şi va avea premiera în cinematografele româneşti vineri,11 iulie 2014.