Occidentul Românesc susține și preia campania: „Votul prin corespondență e al nostru!”

22

vot-prin-coresponenta

Occidentul Românesc susține și preia campania „Votul prin corespondență e al nostru!”

În România, proiectul votului prin corespondență a fost respins definitiv de către Camera Deputaților. Dat fiind faptul că nici de această dată românii din străinătate nu au fost consultați, publicația în limba română din Italia – Gazeta Românească a inițiat o campanie intitulată „Votul prin corespondență e al nostru!”.

Gazeta Românească:

– Așteptăm propuneri și păreri din partea consilierilor români, asociațiilor și formațiunilor românești, filialelor partidelor din România, precum și din partea tuturor celor care nu doresc doar să critice, ci și să participe activ la această campanie.

– Publicația noastră va colabora în această campanie și cu alte publicații românești din Spania, Marea Britanie, Germania, Austria, Grecia și Canada.

– Toate părerile dumneavoastră vor fi publicate într-o rubrică specială, atât în edițiile de print, cât și pe site. Vom contacta pe perioada campaniei, cât mai mulți politicieni, cărora le vom solicita părerile despre propunerile dumneavoastră.

Prin acest demers sunt invitați cetățenii români din străinătate interesați de modul de funcționare prin corespondență sau a votului electronic, să-și spună deschis părerea. Dacă sunteți interesați de acest proiect, așteptăm părerile dumneavoastră în scris, pe adresa:

redactia@occidentul-romanesc.com

Detalii despre proiectul respins de către Camera Deputaților privind exercitarea prin corespondență a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate, se pot citi aici:

http://www.cdep.ro/proiecte/2014/100/00/7/pl136.pdf

Iar mai multe informații în legătură au această campanie, puteți afla accesând:

http://www.gazetaromaneasca.com/observator/38-prim-plan/8775-particip-la-campania-qvotul-prin-coresponden-e-al-nostru-iniiat-de-gazeta-romaneasc.html

Redacția Occidentul Românesc