Occidentul Românesc lansează campania de promovare a valorilor româneşti din străinătate

noi sustinem excelenta

Occidentul Românesc lansează campania de promovare a valorilor româneşti din străinătate: „Noi susţinem Excelența”

Proiectul „Noi susţinem Excelența” îşi propune să promoveze românii care prin pasiune şi dăruire fac performanţă în țările lor de adopție. Campania va face cunoscute atât rezultatele deosebite ale acestora cât şi eforturile care stau în spatele succesului lor.

Pentru început, poveştile celor care au reuşit să facă performanţă în străinătate vor fi promovate prin intermediul unei platforme online și o componentă de comunicare social media iar cele mai apreciate se vor publica în edițiile tipărite Occidentul Românesc.

Dorim să ne implicăm activ în promovarea celor care fac performanţă, pentru că mass-media din România vorbeşte prea puţin despre românii de succes din străinătate: cercetători, profesori, medici, avocați, scriitori, poeți, pictori, sportivi, oameni de afaceri deosebiți și despre eforturile și sacrificiile pe care le depun pentru a excela în domeniile lor.

De asemenea, campania lansează un concurs de proză scurtă și poezie, la care pot participa atât români din străinătate cât și din țară, cu vârsta între 18 – 70 de ani. Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în diverse publicații din străinătate, iar finaliștii vor fi selecționați de un juriu de specialiști în perioada 01 – 15 iunie 2015.

Premiile constau în bani, iar trofeul concursului va fi o vacanță de 7 zile într-o stațiune exotică de pe Costa Blanca (Coasta Albă) din Spania.

Condiții de participare:

  • Textele se trimit în perioada15 ianuarie – 15 mai 2015, la adresa de e-mail: redactia@occidentul-romanesc.com.
  • Sunt acceptate doar creațiile proprii semnate cu numele real sau cu pseudonim.
  • Fiecare participant poate trimite trei poezii, o singură proză scurtă, de maximum patru pagini, însoțite de o fotografie și de CV.
  • Lucrările pot fi numai poezii sau numai proză, exclusiv în limba română, în document word, scara 12, format Times New Roman, A4, la un rând, obligatoriu cu diacritice și fără imagini.

Important: Nerespectarea acestor cerințe duce la eliminarea lucrărilor din concurs!