O nouă etapă a proiectului „Ateliere de istorie a românilor” se va desfășura la Bilbao

afis ateliere [640x480]

Asociaţia Rumanos sin FRonteras-Zaragoza

Proiectul „ATELIERE DE ISTORIE A ROMÂNILOR”

Asociaţia Rumanos sin Fronteras împreună cu Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni a demarat, începând cu data de 14 iunie Proiectul „Ateliere de istorie a românilor”. Prima etapă a avut loc în Zaragoza.

Proiectul îşi propune organizarea unor ateliere de istorie comparată a românilor având ca scop promovarea istoriei şi a culturii româneşti în rândul comunităţii româneşti din Spania. În raport cu anvergura proiectului este de menţionat că acesta se adresează uneia dintre cele mai mari şi mai stabile comunităţi româneşti din străinătate, respectiv comunităţii românilor stabiliţi pe teritoriul Spaniei. Atelierele cuprind 11 etape astfel:

Zaragoza

Madrid

Coslada

Alcorcón

Alcalá de Henares

Navas del Rey

Valencia

Castellón de la Plana

Bilbao

Santander

Barcelona

Temele generale ce vor fi tratate:

– Istoria românilor, scurtă sinteză generală

– Legăturile româno-spaniole de-a lungul istoriei;

– Comunitatea românească în Spania, Scurt istoric.

Prima etapă a avut loc în Zaragoza, în data de 14 iunie.

Următoarea etapă a proiectului va avea loc în data 27 septembrie în Bilbao, acolo unde Asociaţia Rumanos sin Fronteras are ca şi partener, pe lângă DPRRP, Asociaţia A.M.M.A.

„Pe lângă conlucrarea strict tehnică în vederea desfăşurării activităţilor proiectului, acest şir de ateliere în parteneriat cu asociaţii româneşti din Spania aduce şi o conlucrare între entităţile româneşti. Este o ocazie foarte bună ca să începem o serie de parteneriate între diverse asociaţii româneşti din Spania” a declarat preşedintele Asociaţiei Rumanos sin Fronteras.