„O lume minunată!”- Festivitate de premiere în Benidorm, la final de curs LCCR

Este o adevărată sărbătoare a limbii române, ori de câte ori elevi ai cursului de limbă, cultură şi civilizaţie românească din cele nouă şcoli din Benidorm, însoţiţi de părinţi şi bunici, participă la festivitatea de premiere.

Anul acesta este al şaselea an consecutiv, de când elevii care frecventează cursul în Benidorm se întâlnesc pentru a sărbători împreună încheierea anului școlar, pentru a prezenta programul artistic pregătit cu multă emoție de către elevi, sub îndrumarea neobosită, plină de răbdare și profesionalism a profesoarei lor, Dorina Apostol.

În Benidorm, anul acesta numărul elevilor înscrişi la cursul LCCR a fost de 113. L-au finalizat 90, iar la serbarea de sfârșit de curs au participat 50 dintre participanți.

Elevii au primit adeverinţe de studii eliberate de către Institutul Limbii Române; diplome realizate de profesorul cursului, iar în ultimii trei ani, coroniţe. În primul an, cei care s-au bucurat cel mai mult de spectacol au fost părinţii. Festivitatea ce se desfășoară la finalul fiecărui an școlar, răscolește de fiecare dată, părinților și bunicilor prezenți, amintiri din trecut, de acasă, de pe vremea când erau și ei copii.

Într-o cascadă de culoare şi zâmbete, emoţii şi baloane colorate, elevii cursului din acest an au recitat poezii, au cântat şi au dansat. Imnul României a fost intonat de către toţi participanţii, linia melodică a acestuia fiind asigurată la orgă, de către eleva Vanesa Cioroagă. Pe ecran s-au derulat imagini de pe parcursul anului şcolar, atât din timpul orelor de curs, cât şi al activităţilor are s-au desfășurat în afara programului. Una dintre acestea a fost vizita la Muzeul Universităţii din Alicante, cu ocazia organizării expoziţiei „Creangă şi lucrările sale”, activitate reflectată şi în paginile publicaţiei Occidentul Românesc.

Toți copiii care au frecventat anul acesta cursul LCCR, au primit cu mare bucurie diplomele, adeverinţele de studii şi coroniţele, şi-au luat rămas bun unii de la alții şi de la profesor, plecând fericiţi și mulțumiți spre… vacanța mare mult așteptată.