O experiență memorabilă pentru elevii români din Spania în Tabăra ARC din România

147

În perioada 21-28 august 2023, un grup entuziast format din 22 de elevi de la Școala de sfârșit de săptămână a Asociației ACORAMAR și de la Cursul LCCR din San Pedro del Pinatar, Murcia, Pilar de la Horadada și Alicante, au pășit pe meleagurile românești pentru a participa la Tabăra ARC, Seria 8, din frumoasa localitate Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

Însoțiți de profesoara Ionela Dojană și câțiva părinți însoțitori, acești copii curajoși au trăit o săptămână plină de aventură și învățare în România. Ei au avut ocazia să descopere bogăția culturală și istorică a țării noastre prin intermediul excursiilor organizate la importante obiective turistice, printre care Muzeul Memorial George Coșbuc, Casa Memorială Liviu Rebreanu, Casa Portului Popular Virginia Linul, Complexul Muzeal Bistrița, Lacul Colibița, Cascada Cormaia, Pasul Tihuța și Mănăstirea Piatra Fântânele.

Tabăra a oferit, de asemenea, o gamă variată de activități educative și distractive pentru elevi, inclusiv ateliere de Limba Română, Istorie, Geografie, Arte, Desen, Teatru, Muzică și Dans, precum și momente de spiritualitate și creație. În această atmosferă prietenoasă și captivantă, copiii au avut oportunitatea să își dezvolte abilitățile, să își îmbogățească cunoștințele și să creeze amintiri de neprețuit.

Prin intermediul acestui program de învățare și integrare culturală, elevii au avut șansa de a se apropia de România, de a cunoaște locurile și tradițiile ei și de a întări legăturile dintre diaspora românească și țara de origine.

Taberele ARC, organizate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului au fost concepute cu scopul de a aduce împreună elevi români din diverse colțuri ale lumii pentru a împărtăși experiențe și a construi punți de comunicare și înțelegere.

Această experiență a rămas cu siguranță în sufletele și mințile elevilor români din Spania. Prin astfel de inițiative, ne reafirmăm angajamentul pentru promovarea culturii, educației și cooperării internaționale.

Asociația ACORAMAR: „Mulțumim, România! Mulțumim, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, organizatorul Taberelor ARC!”

A consemnat: Occidentul Românesc
Informații și fotografii: Asociația ACORAMAR, San Pedro del Pinatar, (Murcia)