O afacere la cheie pentru visul întoarcerii acasă

24

Familia Ștefănescu și-a dedicat 12 ani din viață dezvoltării unei afaceri prospere: o pensiune (Pensiunea Maria, 3***) situată în comuna Florești, lângă Cluj-Napoca, județul Cluj. O investiție de suflet, pe care au dezvoltat-o an de an, au făcut-o cât mai primitoare pentru vizitatori și, nu în ultimul rând, profitabilă. Acum, familia Ștefănescu dorește să ofere această afacere la cheie unor români doritori să ducă povestea mai departe – și cu atât mai mult unor români care vor să se întoarcă acasă.

Dăruirea, pasiunea, munca susținută și dragostea pentru detalii au fost ingrediente esențiale ale dezvoltării acestei afaceri turistice. Confortul de 3*** la care este clasificată pensiunea înseamnă o casă primitoare, cochetă, cu 12 camere de cazare situate pe două etaje, un parter cu anexe funcționale (hol, recepție, bucătărie, birou, saloane pentru micul dejun, garaj, vestiare, centrale termice pe gaz și altele), zece locuri de parcare, două foișoare, spațiul de grătar și balansoarul vital pentru o relaxare totală. Un specific al pensiunii este faptul că fiecare cameră are o culoare diferită, astfel că turiștii pot alege unde să stea în funcție de culoarea care îi binedispune.

”Ne dorim să predăm ștafeta unor întreprinzători mai tineri, dinamici și harnici. Din motive de vârstă și sănătate, dorim să ne retragem din activitate, dar ne-ar plăcea tare mult ca visul nostru să fie dus mai departe. Înțelegem și știm că e greu să te întorci acasă, să vrei să construiești o afacere cu experiența dobândită cu trudă în anii de pribegie, dar să te lovești de biocrația excesivă de aici, de obstacole create mai ales prin lipsa informațiilor. E dificil să pornești ceva de la zero, cu speranța că vei reuși”, spune Alecsandru Ștefănescu, proprietar al pensiunii. Tocmai din aceste motiv el își oferă afacerea la cheie.

Mai concret, cei interesați de preluarea (prin cumpărare) a afacerii trebuie să știe următoarele detalii: suprafața desfășurată construită a imobilului este de 722 mp, din care 609,80 suprafață utilă; terenul aferent investiției are 800 mp, iar comuna Florești, unde se află construcția, este cea mai mare din România, fiind considerată un adevărat satelit al municipiului Cluj-Napoca. Aici locuiesc în prezent 47.000 de persoane, există mai multe centre comerciale de mari dimensiuni (Metro Cash&Carry, Carrefour Market, Lidl, Profi, reprezentanțe auto, firme de producție ori servicii, grădinițe, școli etc. La 500 de metri distanță de pensiune se va construi Spitalul Regional de Urgență Cluj, ceea ce reprezintă un avantaj comercial pentru pensiune.

În prezent, unitatea de cazare este activă, stabilă pe piața de profil, cu rezultate bune și în creștere, ca imagine și cifră de afaceri. Există o clientelă deja formată a pensiunii, care este stabilă și fidelă. Posibilitățile de a dezvolta afacerea există deopotrivă: activități de tip restaurant – bar – bistro (condițiile funcționale și administrative pentru aceasta fiind deja asigurate), evenimente tematice sau chiar o conversie spre alte tipuri de servicii, complementare și profitabile, cu totul permise de structura existență. Spre exemplu, clădirea poate deveni un centru de rezidență pentru vârstnici (există o cerere majoră în regiune pentru astfel de așezăminte, iar tarifele acestor servicii sunt ridicate) sau poate oferi spații pentru cabinete medicale ori birouri de avocatură, consultanță etc., mai ales în condițiile proximității cu viitorul spital de urgență al regiunii.

Evaluarea investiției se ridică la suma totală de 620.000 de euro (pentru detalii, vedeți tabelul). Modalitatea de transfer este de predare – preluare a întregii activități, incluzând acorduri, avize și autorizații necesare funcționării. ”Vă invităm să ne contactați sau să ne vizitați oricând pentru a vă convinge de potențialul zonei și al afacerii. Compatrioții rămași în țară vă așteaptă să reveniți cu elanul, experiența și priceperea occidentale, să ne ajutați să înțelegem și deprindem, și acasă, munca cinstită, corectă și demnă și să creăm împreună o societate care își iubește și protejează toți românii, deopotrivă!”, mai spune Alecsandru Ștefănescu.

Așadar, dacă vă doriți o minunată aventură în lumea turismului în continuă creștere din România, dacă vreți să duceți mai departe o poveste frumos construită, bazată pe pasiune, dăruire și multă muncă, dacă doriți să reveniți acasă la o afacere gata pusă pe picioare, aveți cel puțin tot atâtea motive să îl căutați pe Alecsandru Ștefănescu la: numerele de telefon 004 0744-546434, 004 0745-775178, adresele email stefanescu.alecsandru@gmail.com sau stefalexro@yahoo.com, să vizitați site-ul pensiunii, www.pensiunea-maria-cluj.ro sau să contactați, pentru punere în contact, redacția Occidentul Românesc.

Preţ unitar Valoare
U.M. Euro / UM Euro
Teren  (inclusiv parcare) mp 800 inclus
Construcţie P + 2E mp construiți 722 750 541.500
mp utili 610
Dotări hoteliere  (euro) 78.500
Fond de comerţ inclus
T O T A L   euro 620.000