Numărul deceselor din Spania, cel mai mic din ultimele două luni

În ultimele 24 de ore, în Spania s-au înregistrat 87 de decese cauzate de Covid-19, bilanţul ajungând la 27.650. Acesta este cel mai mic număr de decese din ultimele două luni. Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a ajuns la 149.576, Ministerul Sănătăţii raportând în ultimele ore, 421 de noi cazuri de coronavirus, numărul total de infecţii ajungând la 231.350, relatează RTVE.

În acest context, Faza 2 a planului de ieșire la o nouă normalitate intră în vigoare începând de astăzi, 18 mai a.c., în insulele Formentera (Insulele Baleare), La Gomera, El Hierro și La Graciosa (Insulele Canare), în timp ce jumătate din Spania se alătură Fazei 1.

Comunitatea Madrid, zona metropolitană a Barcelonei și o parte din teritoriul regiunii Castilia y León continuă în faza 0 a reducerii gradului de izolare din cauza coronavirusului, dar cu anumite îmbunătățiri începând de astăzi, 18 mai, ceea ce va permite de exemplu, deschiderea de magazine cu amănuntul fără a fi nevoie de o programare.

Ministerul Sănătății lucrează de câteva zile la un ordin, care va obliga populația la utilizarea măștilor în spații publice, în acele spații în care distanța de 2 m nu poate fi respectată. Până acum au fost doar recomandări, dar în următoarele ore, Sănătatea va publica un ordin care reglementează caracterul obligatoriu al utilizării măștii în spațiile publice.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí

Foto: RTVE