Nu toate generațiile pot fi cumpărate – Copii și părinți solidari cu românii de acasă

generatii 1

Tinere generații din Spania – Împreună cu părinții lor, solidari cu cei de acasă!

După momentul 1989, toată suflarea românească a așteptat marea schimbare a țării, iar fostele „batalioane” de securiști și comuniști din prima linie a lui Ceaușescu să dispară pentru totdeauna. Nici vorbă! S-au instalat împreună cu rudele lor la… „butoane”, iar „băieții deștepți” au ocupat cele mai importante funcții ale instituțiilor statului, construind împreună, un adevărat imperiu al hoției, nepotismelor și al minciunii, devenind în perioada regimului Băsescu, cel mai corupt sistem din istoria României. Politicieni în toate culorile curcubeului și „traseiști” agramați și plini de ifose, s-au perindat prin toate guvernele, tăind salarii, pensii și alocații pentru copii, închizând spitale și școli, s-au îmbogățit din bani publici și europeni, acumulând averi fabuloase. Fără rușine, fără remușcări, fără frică!

Și-au numit politic copiii semianalfabeți, nepoții agramați și toate neamurile, în diverse funcții de conducere ale instituțiilor statului, formând o adevărată caracatiță a nesimțirii, a obrăzniciei, a hoției și a lipsei de educație la nivel național. O caracatiță a corupției nemaiîntâlnită în această lume!

Adevărații profesioniști, oameni de valoare din toate domeniile de activitate, au fost îndepărtați și înlocuiți cu „politrucii” aflați într-o vacanță de lungă durată, care, din bani publici și-au cumpărat locuri de muncă… fără muncă, pentru ei și familiile lor.

Peste 4 milioane de români au emigrat în toate colțurile lumii sperând să găsească o viață mai bună, în țări civilizate, cu o societate sănătoasă, unde, să-și poată crește și educa în pace și liniște, copiii.

Tineri educați, foarte bine pregătiți, adevărați profesioniști în domeniile lor de activitate, ingineri, medici, profesori sau muncitori specialiști, au luat calea emigrării, neavând nici o șansă să-și găsească de muncă în România lor, în domeniile pentru care s-au pregătit, umilindu-se prin țările bătrânei Europe, prestând munci necalificate pe care cetățenii respectivelor state, nu le-ar executa poate, niciodată.

În aceste vremuri tulburi, în România oamenii mor în accidente neelucidate, polițiști în misiune își pierd viața fără ca cineva să fie răspunzător, adolescenți și oameni tineri ard de vii în cluburi cu autorizații obținute pe șpagă, viața și moartea se cumpără și se vând la liber, pe bani.

Zilele trecute și-au pierdut viața 31 de tineri într-un club și, de trei ori mai mulți sunt în stare gravă. În orice altă țară a lumii, cei răspunzători erau pedepsiți în secunda doi, în România însă, șpaga și nesimțirea au învins până și moartea.

Dispariția celor 31 de tineri nevinovați, a fost scânteia care a trezit la realitate din somnul indiferenței și al nepăsării, zeci de mii de oameni din toată România. Și numărul lor crește de la o zi la alta și în țară și în străinătate. Nimeni și nimic nu îi mai poate opri. Nici demisiile guvernanților, nici promisiunile politicienilor. Curățenia generală a sistemului, mult așteptată de români în 1989, e pe cale să se înfăptuiască! Generațiile de tineri își cer tributul, pentru umilirea și batjocorirea bunicilor și a părinților lor.

Ei sunt generațiile care nu vor putea fi cumpărate niciodată! Valoarea lor este mult prea mare și mult prea scumpă pentru un sistem corupt, înțesat de șpăgari, hoți, mincinoși și penali. „Dumnezeu iartă, dar nepedepsit nimic nu lasă!”

 Autor: Kasandra Năsăudean Kalmann

Nu toate generațiile pot fi cumpărate – Un material pe înțelesul tuturor!

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.