Noul guvern spaniol a declarat stare de urgenţă climatică

Spania declară stare de urgenţă climatică şi semnalează o tranziţie către regenerabile!

Noul guvern spaniol a declarat stare de urgenţă climatică, angajându-se că va lansa un proiect de lege privitor la tranziţia către energie regenerabilă în primele 100 de zile de mandat, potrivit EFE.

Proiectul de lege va avea drept obiectiv „reducerea emisiilor nocive pentru atingerea neutralităţii climatice până în 2050“. Ca parte a măsurii, guvernul intenționează să prezinte noua sa lege privind schimbările climatice în fața parlamentului și să definească o nouă modalitate juridică obligatorie de a atinge neutralitatea climatică în 2050, a informat EFE.

Deși declarația de „urgență climatică” este doar un gest politic, experții se așteaptă ca aceasta să fie un catalizator pentru îmbunătățirea legilor naționale privind climatul și stimularea noilor strategii de protecție a climei în viitor.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.