Nouă medalii pentru olimpicii români la competiţiile regionale de informatică de juniori şi seniori

30

olimpici

Elevii români participanţi la VII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru juniori au obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint).

Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), laureat şi la ediţia precedentă tot cu aur. Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint câştigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Darius Marian şi Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-24 noiembrie 2013, unde, în paralel, s-a desfăşurat şi tradiţionalul Turneu internaţional de informatică Shumen 2013.

În acest al doilea concurs, lotul României a obţinut cinci distincţii: o medalie de aur, trei de argint şi o medalie de bronz. Laureaţii sunt următorii: George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de aur, Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui) şi Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint, respectiv Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de bronz.