„Noi suntem români” cântat într-un singur glas la Salamanca

img_8993-800x600

Peste 500 de români cu steaguri tricolore în mâini au cântat „Noi suntem români” în auditoriul Calatrava, de la Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Salamanca (Castilia și León) din Spania. Între spectatori și artiștii de pe scenă s-a stabilit un adevărat dialog. Într-o atmosferă vibrantă, românii, cu lacrimi în ochi de dor de țară, au încins hora mare.

Pentru că Ziua Naţională a României este mai presus de toate, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni și  Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării, au marcat această zi printr-un spectacol susținut de Dinu Iancu Sălăjanu, Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Ilie Caraș și artiști locali. Evenimentul a avut loc duminică, 27 noiembrie a.c., și a fost pentru prima oară când în zona Salamanca s-a organizat o asemenea manifestare.

„Noi românii, chiar dacă suntem departe de locurile natale, purtăm cu noi dorul și dragostea de țară. Păstrăm în ființa noastră un cult pentru actul de cultură și întreaga noastră spiritualitate se bazează pe acesta.” a afirmat domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH.

La eveniment au fost prezenți Vicarul General al Arhidiecezei Romano-Catolice din Salamanca și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Preotul  Emanuel Cojocariu al Parohiei Ortodoxe Române din Salamanca a adresat mulțumiri doamnei Maria Ligor, ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni,  Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe a Spaniei și Portugaliei  și celorlați preoți din zona Salamanca pentru sprijinul acordat.

Partenerii IEH și ICR în organizarea acestei acțiuni sunt: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei și Parohia Ortodoxă Română din Salamanca.

Partener media: TVR Internațional.