Moș Crăciun la sediul Asociației Hispano Române din Cuenca

Chiar dacă lipsa zăpezii l-a obligat pe ilustru nostru personaj să-și lase sania și să vină pe jos până la locul întâlnirii cu copiii, moșul nu a uitat sacul cu cadouri, spre bucuria și satisfacția a 18 perechi de ochișori emoționați.
Prichindeii, atât de naționalitate română cât și spaniolă, l-au întâmpinat cântându-i “Moș Crăciun cu plete dalbe”, un cântec care pentru noi, cei care am copilărit în România, era nelipsit din “arsenalul” pentru colindatul de Crăciun, dar, pentru majoritatea acestor copii, a fost o absolută noutate la care au făcut față cu brio. Recitalul a continuat cu o selecție de colinde, atât în limba română cât și în spaniolă, dintre care: “Trei pastori”, “Los peces en el rio”, “Domn, Domn”, “Dime, niño”, “Iată vin colindători” și “Con mi burrito Sabanero”. Copiii au cântat cu dăruire, sub atenta îndrumare a celor două mamici-voluntare inimoase, Crina Antonescu și Violeta Pesea, fără de care nu ar fi fost posibilă întâlnirea. Moș Crăciun nu a rămas indiferent, savurând fiecare moment din spectacolul oferit, răsplătindu-i pe copii cu daruri.
Voia bună a domnit și după plecarea moșului, unii dintre micuți rămânând împreună cu părinții și cu organizatorii încă o oră ca să cânte și sa învețe și alte colinde.
A consemnat Anca Mariana Lovaszi